A vymyslet jiné jídlo na každý den, může být oříškem. Obzvlášť s ohledem na to, že mnozí nechtějí do obchodů vyrážet několikrát týdně.
Inspirujte ostatní, pošlete nám na e-mail: regina.hellova@denik.cz váš oblíbený recept (s krátkým postupem přípravy) i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště. Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku.
Ukázky:
Lucie Váchová, redaktorka Deníku
- 500 gramů mouky (míchám podle nálady hladkou pšeničnou s celozrnnou žitnou nebo špaldovou - to pak je těsto hutnější a déle kyne)
- 60 gramů másla
- 8 gramů soli
- 280 ml vody
- 1/2 kostky droždí, nebo 1 sáček sušeného
Radka Třísková, čtenářka
- 4 větší růžičky květáku
- 2 vejce
- sůl
- 2 lžíce špaldové hladké mouky
Postup: Květák ovaříme ve slané vodě, necháme ostydnout a rozmačkáme. Přidáme vejce, sůl, mouku a zamícháme. Lžicí dáváme placičky na pečicí papír a pečeme asi 20 min na 180 °C.