Protože nastavení programu a jeho použití pro hru na dálku bylo pro některé členy překážkou, obě strany se dohodly, že sestavu doplní o nejmladší šachisty, kterým je naopak počítačový virtuální prostor blízký. V našem případě to byli sourozenci Lada, Lukáš a Jozífek Zelbovi, pro které nebyla hra s počítačem překážkou. Utkání se uskutečnilo na osmi šachovnicích uprostřed minulého týdne.

Městské lesy se radují z nových přírustků muflonů.
FOTO: Městské hradecké lesy se radují z nových přírustků muflonů

Po rozpačitém úvodu, kdy se hradečtí senioři v možnostech šachového programu lichess.org teprve orientovali, utkání proběhlo zcela regulérně a k oboustranné spokojenosti. Nás podrželi mladí, kteří hráli skvěle, ale stejně se snažili i svěřenci trenéra Jiřího Přenosila v Olomouci. Po pěti hodinách hry došlo k nečekaně vysokému vítězství hradeckých šachistů. To však našim soupeřům vůbec nevadilo. A my již plánujeme osobní utkání u šachovnice, až se zruší omezení v pohybu a setkávání.

Poklady Smiřic.
OBRAZEM ze Smiřic: Poklad města Kaple Zjevení Páně je národní kulturní památkou

Je třeba poděkovat všem, kteří se o setkání na dálku zasloužili. V prvé řadě vedoucímu družstva našich soupeřů Jiřímu Přenosilovi a kapitánu našeho týmu Jiřímu Bielavskému. Dokázali, že i v tak složité době se mohou lidé užitečně kontaktovat, spolu komunikovat, a to bez rozdílu věku i sportovní výkonnosti.

Olda Suchoradský, Hradec Králové