Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 tisíc korun. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare. Cenu Rio Mare cena veřejnosti, kterou svým hlasováním rozhodli fanoušci na facebookové stránce Rio Mare, si odnesl Tomáš Kovačovský ze Střední školy technické a řemeslné Nový Bydžov s receptem „Muffiny plněné tuňákem Rio Mare, sušenými rajčaty, paprikou a oreganem se salátkem z trhaných listů“.

„Rok od roku stojí před porotci stále náročnější úkol. Důvodem je nejen zvyšující se počet přihlášených studentů, ale také vyšší kvalita soutěžních receptů. Pro zpestření a zvýšení kreativity receptů jsme v letošním roce nově rozšířili stávající suroviny o Rio Mare sardinky a makrely. Ukazuje se, že rybí svačinky baví nejen studenty, ale že jsou inspirací také dalším zájemcům o zdravé a chutné recepty, které si mohou doma připravit,“ říká Lukáš Mouca, market manager Bolton Czechia.

Dlouholetým garantem soutěže a zároveň i hlavním členem odborné poroty je Mistr kuchař Vladimír Picka. Dalšími členy odborné poroty jsou Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole a viceprezident pro gastronomii AHR ČR a Vladislav Stuparič, šéfkuchař a majitel kuchařského studia Atelier Culinary. Druhou porotu tvořili zástupci pořadatele soutěže společně s populární foodbloggerkou Evou Ehrenbergerovou. Finále moderovala již tradičně oblíbená herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Do letošního rekordního ročníku se přihlásilo 160 studentů ze 47 odborných středních škol z celé České republiky.

Celostátní gastronomickou soutěž pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem rybích výrobků Rio Mare po celé České republice.