Projekt získal Zvláštní cenu předsedy PS PČR a byl v těchto novinách několikrát zmiňován. Součástí smysluplného projektu byl i slib Nadaci Victoria v Melbourne, že na pomoc volně žijícím zvířatům zasaženým požáry uspořádáme na naší škole finanční sbírku. Plány nám na jaře zhatil covid-19, kdy v období od 11. března do 25. května 2020 došlo k uzavření školy. Přesto se nám podařilo dostát svému slibu a v průběhu měsíce června a září byla finanční sbírka uskutečněna. Díky dobrosrdečnosti našich žáků a učitelů byla vybrána částka 31 tisíc 568 korun a v průběhu měsíce října odeslána australské Nadaci Victoria.

Foto: Jiří N. Jelínek
Divadlo Drak bojuje o ceny Thálie

Velké poděkování patří též firmě Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s., která ve spolupráci s naší školou zaslala finanční příspěvek ve výši 10 tisíc přímo Nadaci Victoria se sídlem v Melbourne pečující o popálená a zubožená zvířata.

Foto: HZS KHK
Do kraje vyjel mobilní odběrový tým hasičů

Pevně věřím, že i v této nelehké koronavirové době se umíme radovat z pomoci druhým, umíme se jeden na druhého usmát a vzájemně se podporovat. Všem lidem s dobrým srdcem přeji hodně štěstí, zdraví a lásky a ještě jednou mnohokráte děkuji.

Jitka Samková