"Následky hrozivě vypadající nehody odstraňovali dnes dopoledne hasiči v Bystrém u Poličky. Došlo zde ke střetu kamionu s autobusem. V autobusu cestovalo 8 osob a řidič. Naštěstí nebyl při nehodě nikdo zraněn. Autobus ale visel na nerovnosti zhruba 3 až 4 metrů vysoko z mostku nad potokem," uvedla mluvčí profesionáních hasičů Vendula Horáková.

Hasiči autobus zajistili proti pohybu pomocí lan. "Cestujícím jsme pomohli přes okénko. Po žebříku pak všichni cestující byli bezpečně evakuováni z autobusu a byla jim zařízena náhradní doprava. Autobus by měla vyprostit specializovaná firma," dodala.

Nehoda na dálnici D3 u Košic na mostě přes rybník Koberný a kamiony uvízlé pod kopcem do Košic ve čtvrtek 9. prosince dopoledne.
Dopravu v ČR komplikovalo sněžení: kamiony v problémech, auta skončila v rybníku

Podobnu nehoda se stal časně ráno u Hnátnice na Orlickoústecku. "Osobní automobil tady byl sjetý téměř v příkopu. Přesněji auto viselo z mostku a hrozilo jeho zřícení do potoka. Hasiči odpojili autobaterii a vozidlo velmi šetrně pomocí automobilového jeřábu vyprostili. Událost se obešla bez zranění," řekla ráno Horáková.