„S ohledem na nepříznivý vývoj epidemiologické situace v Dole Darkov jsme rozhodli o opatřeních, jejímž cílem je zajistit maximální ochranu občanů z rizikových skupin," uvedl ve čtvrtek ráno hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák. 

Důl Darkov.
Situace na Dole Darkov: Karvinští Piráti píší ministryni, vyjádřilo se i město

"S koncem nouzového stavu není v kompetenci hejtmana ani krizového štábu opatření nařídit plošně na celém území regionu, veškeré kompetence jsou na Krajské hygienické stanici, přesto toto opatření doporučujeme i ostatním zřizovatelům a poskytovatelům v regionu," uvedl dále hejtman.

Situací ve společnost OKD sledujeme se bude se zabývat také Krizový štáb Moravskoslezského kraje, který zasedá v pondělí 25. května.

V Dole Darkov začali hygienici v pondělí s plošným testováním všech zaměstnanců.
Důl Darkov: 113 nakažených, podle hygieniků ještě přibudou nákazy v rodinách

"Po konzultaci s covid týmem při Ministerstvu zdravotnictví České republiky jsme se rozhodli, že další případná opatření vyplynou z výsledků víkendového plošného testování ve společnosti OKD. Pokud dojde ke zhoršení epidemiologické situace, připravujeme se na možnost vyhlášení stavu nebezpečí. Díky tomuto kroku bych jako hejtman získal kompetence nařizovat krizová opatření na území kraje, která by mohla pomoci řešit aktuální epidemiologickou situaci," doplnil Ivo Vondrák. 

Maruška s rodiči. Péče o postiženou dceru je natolik časově náročná, že matka nemůže pracovat. Se zajištěním prostředků na rehabilitace pomáhá rodině Nadace Dobrý Anděl.
Maruška z Karviné bojuje s nepřízní osudu, pomáhají Dobří andělé
Obžalovanému hrozí až dvacet let vězení.
Po vypití litru vodky slyšel muž z Třince vnitřní hlas, pak začal bodat družku