Josef Nováček šel v minulých dnech na poštu zaplatit složenku. Využil polední pauzu ve svém zaměstnání, podle cedule měla mít pošta v tu dobu otevřeno. Ale neměla. „Abych řekl pravdu, nevím, co teď. Jestli mám čekat, že pošta za chvíli otevře, nebo neotevře,“ řekl před spuštěnou mříží.

Oprava staroměstského jezu
OBRAZEM: Jako ve 13. století. Staroměstský jez dostává původní vzhled

Lenka Nováčková, která na poště potřebovala ověřit podpis, podobné dilema vyřešila rychle. Podívala se přes mobil na internet, kde aktuální otvírací dobu žatecké pošty našla. Zjistila, že pobočka má každý den od 12 do 13 hodin polední pauzu. „Přijdu později. Ale proč tady o tom nemají informaci, nechápu,“ pronesla.

Změna otvírací doby 

Česká pošta upravila hodiny pro veřejnost na žatecké pobočce pošty v říjnu loňského roku. Tehdy se změna týkala 1253 poboček po celé České republice.

„O úpravě jsme informovali například prostřednictvím webových stránek České pošty, sociálních sítí či médií. Na webu České pošty je také uvedena správná otevírací doba. Na informační ceduli před budovou žatecké pošty je informace nepřesná, polední pauza je zde uvedena pouze u jednoho dne. Nápravu zajistíme a za případné problémy se omlouváme,“ sdělil mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Tři až čtyři koruny za kilo brambor vypěstovaných našimi zemědělci. Za takovou cenu jsou v těchto dnech k mání ve čtyřech velkoskladech v České republice
Bramboráři vyrážejí do boje. Musí se zbavit zásob, zahájili proto výprodej

Hlavními důvody, které podnik vedly k tomuto rozhodnutí, patří pandemie onemocnění covid-19, kdy bylo potřeba upravovat otvírací hodiny pro veřejnost s ohledem na zajištění poštovních služeb pro klienty a zároveň v návaznosti na přijatá hygienická opatření. Opatření umožnilo podle vedení pošty lepší využití volných kapacit na pobočkách. V současné době o další změně hodin pro veřejnost tento státní podnik neuvažuje.

Budova České pošty v Žatci.Budova České pošty v Žatci.Zdroj: Deník/Petr KinštPošta v Žatci
Pondělí: 10 – 12, 13 – 18 hodin
Úterý: 8 – 12, 13 – 16 hodin
Středa: 10 – 12, 13 – 18 hodin
Čtvrtek: 8 – 12, 13 – 16 hodin
Pátek: 8 – 12, 13 – 16 hodin
Sobota: 8 – 12 hodin