Velmi dobrý vstup do nové sezony. Fotbalisté Trutnova si ze hřiště Turnova vezou vítězství 2:1. Střelecky se na něm podíleli stoper Petr Zieris a rychlonohý záložník Marcel Štěpánek. V dalším duelu tým kouče Vladimíra Markse přivítá Velké Hamry.

Dvorští fotbalisté po delší době prožili vítěznou premiéru nové sezony. Výhru dvěma góly trefil střelec Ibrahim Suleiman.
Dvoráci rozjeli novou éru. Výhru nad Dobrovicí vystřílel nigerijský Suleiman

Fortuna Divize C

Turnov – Trutnov 1:2 (0:1)

Takhle by to šlo! Trutnováci hned na úvod nového ročníku divizní skupiny C navázali na loňskou úspěšnou sezonu a kvalitním výkonem přehráli Turnov 2:1. Hosté od začátku útočili, dokázali si vypracovat i nadějné příležitosti a po čtvrthodině šli také zaslouženě do vedení.

Prosadil se ten, kdo má na práci hlavně defenzivu. Po rozehraném rohovém kopu zakončoval za záda brankáře Kopala.

Stav 0:1 vydržel až do 72. minuty, ve které předvedl pěknou individuální akce Štěpánek a svému týmu zajistil už dvoubrankový náskok. Velká škoda, že hosté záhy dovolili soupeři snížit z pokutového kopu (1:2). V závěrečných minutách už si ale Východočeši zaslouženou výhru vzít nenechali a do soutěže vstoupili tříbodovým ziskem.

Zajímavé momenty před oběma brankami ano, vstřelené góly ne. Náchod s Vysokým Mýtem se na úvod sezony rozešly nerozhodně.
Bod, který má cenu zlata. Náchod v premiéře obral favorita. Pulpit litoval šancí

Fakta – branky: 77. Petržilka z pen. – 15. Zieris, 72. Štěpánek. Rozhodčí: Klír. ŽK: 3:2. Diváci: 280. MFK Trutnov: Hofírek – Macek, Zieris, Turner – Marcel Štěpánek, M. Knap, Jirousek (59. Trávníček), Zezula – Brejcha (70. Rajnoch), Slavík (87. Balcar), Čechovič.

Ohlas hostujícího trenéra

Vladimír Marks, trenér MFK Trutnov: „Proti nováčkovi soutěže jsme začali velice dobře. Zaskočili jsme domácí aktivní hrou, díky níž jsme si vytvářeli také dostatek šancí. Namísto poločasového vedení o tři branky z rychlých křídelních akcí nás zachránila až nacvičená situace po rohovém kopu. Do druhé půle udělal soupeř tři změny v sestavě a hra v poli se vyrovnala. Podařilo se nám přidat druhou branku, záhy jsme ale hloupým faulem v pokutovém území věnovali gól i soupeři. Vítězství jsme si však již vzít nenechali. Výborně zahrála obrana vedená Petrem Zierisem, rovněž Marcel Štěpánek nechal na hřišti všechno. Pochvalu ale zaslouží celý tým a jsem rád, že po nelehké přípravě se nám podařilo získat tři body. Máme náročný los a dobrý vstup do soutěže je pro mladý kádr velmi důležitý.“


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...