Sice zahráli slušně. „Podle mě to byl nejlepší výkon na jaře,“ říkal po čtvrtečním zápase 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Třinci záložník Jiří Kateřiňák.

Jenže i tak si pořádně ztížili situaci v boji o třetí místo v tabulce. Hradečtí fotbalisté na severu Moravy remizovali 2:2 a během víkendových zápasů mohou přijít o bronzovou pozici.Ta je přitom zásadní. I třetí celek po skončení druhé ligy dostane šanci na postup do elitní soutěže. V baráži na dvě utkání se poměří se čtrnáctým mužstvem první ligy. To je výzva a hradecký cíl.

„Ztratili jsme dva body, což mrzí hodně. Celý zápas jsme totiž měli pod kontrolou,“ lamentoval trenér Zdenko Frťala. „Předvedli jsme, že umíme hrát fotbal. Dali jsme balon na zem a bylo to vidět. Ale bod je málo,“ doplnil ho zadák Jakub Martinec.

Je to tak, Votroky totiž čekají dost těžké zápasy. Do konce sezony jich odehrají pět: doma s prvními Českými Budějovicemi, Ústím nad Labem a Táborskem, venku s Pardubicemi a Brnem.

To není zrovna extrapřívětivý los.

„Dostali jsme se z určité výsledkové krize. Od toho se musíme odpíchnout do závěru soutěže,“ upozornil trenér Frťala, že tým před Třincem porazil Chrudim. Před tím však čtyřikrát v řadě ztratil body (dvakrát prohrál), a proto ztratil náskok před pronásledovateli.

„Výkon v Třinci nás může nakopnout,“ pronesl středopolař Kateřiňák.

Bude to třeba, příští pátek přijede do Hradce lídr ligy.

Třinečtí fotbalisté (v červeném) remizovali s Hradcem Králové.
Nepomohly dva góly po rozích, Votroci v Třinci jen remizovali