Minuta do konce, Votroci vedou 1:0. „Dima“ dostane míč a na půlce vyrazí mezi tři soupeře. Jednoho potupí houslemi. Parádní akce.

„Není zatížený odpovědností, co se týče výsledku. Lidem se to líbilo, na to chodí. Mně na lavičce moc ne,“ usměje se pak trenér Hradce Zdenko Frťala.

Mluví o Dmitriji Vorobjevovi, který je v druhém týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hostování z ruského Krasnodaru.

Dvacetiletý mladík zatím rozhodně zaujal. Za juniorku dal hattrick. Prvnímu týmu pomohl (nejen těmi houslemi) k nedělní výhře nad Třincem. Přišel do druhé půle, byl vidět, zařídil penaltu, z níž rozhodl šéf Milan Černý.

„Nechci to přehánět, ale zdá se mi, že má něco z Edina Džeka,“ prohodí Frťala. Bosenský útočník začal velkou kariéru v Teplicích, poté zářil ve Wolfsburgu, Manchsteru City a minulý týden nasázel v Lize mistrů hattrick Plzni v dresu AS Řím. Zkrátka hvězda.

Může se mu Vorobjev přiblížit? „Na hřišti je ohromně sebevědomý,“ upozorní kapitán Radim Ottmar. Přitom sám mladý Rus po duelu s Třincem přiznal: „Byl jsem hodně nervózní.“ V tu chvíli asi platila další část Ottmarovy charakteristiky: „V kabině je skromný, to je dobře.“

Vorobjev je rozhodně zajímavý hráč. Do týmu ho nakonec doporučil David Zoubek, autor asi nejhezčího gólu v hradecké historii. Dvacetiletý útočník však zatím trpí událostmi posledních měsíců.

„Od května jezdil po testech. Nebyl v žádném klubu,“ upozorní Frťala. Kvůli tomu není fyzicky na výši.

Proto platí další Ottmarova slova: „Vypadá hodně dobře, ale viděl jsem kluky, kteří přesto zapadli. A obráceně.“

Která varianta bude platit? Jde o nového Džeka, či přifouknutou bublinu?

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - FK Fotbal Třinec.
Žádná hitparáda. Ale body