Jde o případnou posilu pro Votroky, ale také o odchody dvou opor.

„Omlouvám se, ale zatím se nebudeme k ničemu vyjadřovat. Až to bude hotové,“ prohlásil sportovní ředitel klubu Jiří Sabou.

Přesto je záhodno rozebrat klíčové otázky kolem černobílého týmu.

TÉMA Č. 1: „Bavíme se o tom každý půlrok,“ prohodil po posledním duelu sezony Adam Vlkanova, nejlepší hráč Votroků, ofenzivní šikula, který v sedmadvaceti zápasech, jež absolvoval, zapsal třináct gólů a deset asistencí. To je bravurní bilance.

Adam Vlkanova
Kolik stojí Vlkanova a Martinec?

„Všichni vidíme, že nemá cenu ho držet ve druhé lize,“ řekl Martin Štěpanovský, záložníkův agent.

O tom se nikdo nepře. Zájemci se najdou. Ozval se jablonecký boss Miroslav Pelta, v Liberci zase čekají, jak dopadnou jejich jednání se Slavií o přestupech – i exhradečáka Tomáše Malinského. Pokud pozitivně, Slovan bude mít peníze. Vlkanova je rovněž na radaru Slasku Wroclaw, ale ten je zatím zdrženlivý.

Ve hře je rovněž přestup do rakouské ligy. „Polsko a Rakousko jsou na tom finančně lépe,“ prozradil Štěpanovský.

Ano, prostředky budou zásadní. Vlkanova má ve smlouvě výstupní klauzuli 6 milionů, ale Hradec je podle všeho ochoten slevit. Mluví se o 4 milionech.

V současné době to jsou však v Česku velké peníze, proto nebudou jednání dozajista jednoduchá.

TÉMA Č. 2: A je tu druhý kapitán – Jakub Martinec. Pro vysvětlení: Vlkanova nosil pásku na jaře, on na podzim. Také o stopera je interes v nejvyšší soutěži.

Rozbitá silnice na Velkém náměstí v Hradci Králové.
Podzemní parkoviště u archeologů narazilo

Největší tah na bránu projevuje Jablonec. „Je to reálné. Zatím je to na úrovni klubů. O hráčových podmínkách jsme ještě nejednali,“ okomentoval Martincův manažer Martin Hrdlička.

Obránce naťukly také České Budějovice, ale ty na tom nejsou finančně nejlépe.

TÉMA Č. 3: „Rádi bychom přivedli gólového útočníka,“ přiznal sportovní ředitel Sabou. Mluví se o Danielu Vašulínovi z Chrudimi (viz článek na této straně), ale ve hře je i mnohem větší jméno.

Do Hradce by se mohl vrátit Pavel Dvořák, v současnosti ve službách Olomouce. Hráč je comebacku údajně nakloněný.

Provoz v Komenského ulicí
Výpadky na železnici: řidiče na Rychnovsku potrápily kolony