Votroci přímý souboj o třetí příčku znamenající baráž se čtrnáctým celkem první ligy nezvládli. Pozici přepustili právě Zbrojovce která má náskok dvou bodů (48).

Hradecké v neděli čeká další klíčový souboj, doma s Ústím nad Labem, které má stejný bodový zisk (46). Tři kola před koncem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je jasné, že vítěz si uchová šanci na baráž.

„Nic nebalíme. Stále hrajeme o baráž. Myslím, že ještě není rozhodnuto,“ odmítl pro klubový web Frťala hlasy, že místenka do baráže je ztracena. „Ve hře jsou tři čtyři týmy, mezi nimi jsme i my. Všichni máme před sebou tři zápasy, může dojít ke ztrátám a překvapivým výsledkům, kterých je spousta,“ uvedl.

Hradecký trenér musí v krátké době mužstvo nastartovat na další duel. „Fotbal nás vytrestal. Všechno zlý, co se stát mohlo, se stalo. Prošli jsme si peklem. Je to krutá porážka,“ řekl po duelu v Brně, kde chyboval brankář Ottmar, vyloučen byl Martinec a spálily se šance. „Teď se musíme připravit na Ústí. V utkání asi dostanou šanci někteří hráči, kteří nejsou psychicky zatížení z posledního zápasu,“ dodal.

Brno 7.5.2019 - 27.kolo FNL mezi domácí FC Zbrojovkou Brno (červená) a FC Hradcem Králové (černá)
Votroci padli na Králově Poli. Rozhodla hrubka...