Čtrnáctá minuta, 2:0. „To se to pak hraje dobře,“ lebedil si hradecký záložník Filip Zorvan po duelu 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, v němž Votroci zničili na zmoklém stadionu v Malšovicích Žižkov 4:0.

„Jednoznačně rozhodl vstup do utkání,“ přikývl také kouč Zdenko Frťala.

Domácí vedli už od 6. minuty, kdy centr Adama Vlkanovy uklidil hlavou do sítě Fahrudin Durděvič. Další branka přišla rovněž po centru. Brazilec Wesley hlavičkoval, míč posílal zpátky před bránu a obránci hostů ho srazili za svého gólmana.

Zraněný lídr
Hradec má potíž, v duelu s Žižkovem se zranil ofenzivní lídr Adam Vlkanova. „Vypadá to na natržený zadní stehenní sval,“ prozradil trenér Zdenko Frťala.

„Příchod Wesleyho nám hodně pomohl v útočné fázi,“ pochválil posilu z Liberce Frťala.

Wesley se navíc po změně stran trefil sám, ale to už zvyšoval na 4:0. Před ním skóroval v 53. minutě Filip Zorvan, který únik zakončil perfektní kličkou brankáři. „Byl to jeho odpustek,“ prohodil trenér.

Za co? Krátce před půlí totiž blonďatý šikula zkoušel ve vyložené šanci lob, ale vůbec se mu nepovedl. „Byla to klukovina. Čekal jsem, že dostanu v kabině céres,“ smál se. „Ale nic se nestalo,“ oddychl si.

Na výtky nebyl čas ani po utkání. Hradec totiž vyhrál potřetí v řadě.

Hradec Králové - Žižkov 4:0

Fakta - branky: 6. Durděvič, 14. vlastní, 56. Zorvan, 70. Wesley. Rozhodčí: Proske - Kotík, Leška. ŽK: Jukl - Pardubský, Batioja. Diváci: 903.
FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma - Jukl, Černý - Vlkanova (64. Martan), Zorvan, Durděvič (76. Hynek) - Wesley (79. Miker).
FK Viktoria Žižkov: Otáhal – Pardubský, Švejdík , Žežulka, Stříž - Beňo - Auer (46. Podrazký), Batioja, Čermák (46. Trapanovski), Bazal (71. Urbanec) - Musa.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - 1. SC Znojmo.
Kdysi ho vyhnali, byl malý. Pomohl i hokej