Votroci padli. Se Zbrojovkou Brno v tom byl i kus smůly. Soupeř si totiž z malšovického stadionu odvezl všechny body, aniž by vstřelil gól. O ten se nechtěně postaral nejzkušenější borec v černobílém dresu – Milan Černý.

Byla to rybička jako z učebnice. Pokud by míč rozvlnil správnou síť, Hradec by svého střelce mohutně oslavoval. Realita byla jiná. Černému se to ,,povedlo“ před vlastní brankou. Ve snaze odvrátit nebezpečný centr zamířil hlavou v letu přesně k tyči. Ottmar neměl nárok na sebemenší reakci. To se chytat nedalo.

V samotném zápase byla Zbrojovka sebevědomějším týmem. V 10. minutě se Ottmar vyznamenal při nebezpečné střele Zikla, na konci první půle jej dokonce zachránila tyč. I Hradec měl velkou šanci. To když zprava Vlkanova zakroutil nádherný ,,rohlík“ za obranu, jenže sprintující Martan na malém vápně míč minul.

Po přestávce Brno zatlačilo. Činil se zejména agilní Růsek. Nejprve se efektně proháčkoval obranou, poté střílel slabě po sérii narážeček a svou pětiminutovku zakončil nádhernou dělovkou, kterou mu Ottmar luxusně vyrazil. Pak bohužel přišel nešťastný vlastenec Milana Černého (0:1). Hradec přesto mohl srovnat. Ideální centr ze strany však osamoceni před brankou netrefili Wesley ani Urma…

Hradec Králové - Brno 0:1

Fakta - branka: 66. vlastní (M. Černý). Rozhodčí: Ginzel – Paták, Boček. ŽK: 2:2 (Kopečný, Vorobjev – J. Šural, Vraštil). Diváci: 580. Poločas: 0:0.
FC Hradec Králové: Ottmar – Kopečný, Kvída, Martinec, Urma – M. Černý, Jukl – Martan (61. Vorobjev), Vlkanova, Durdević – W. Da Silva (82. J. Pokorný).
FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – L. Krejčí, Sedlák (65. Bariš) – Ashiru, Růsek, Bartolomeu (61. Lutonský) – Zikl.

Smolař byl naštvaný sám na sebe
Situaci ze 66. minuty by nejraději vymazal z paměti. Ve snaze odhlavičkovat nebezpečný centr Bartolomeua se Milan Černý vrhl rybičkou směrem k vlastní brance. Jenže míč neputoval z jeho hlavy do zámezí, jak si představoval, ale přesně k tyči hradecké svatyně. ,,Dal jsem tam tu hlavu špatně. Jsem naštvaný sám na sebe, ale už s tím nic neudělám,“ sypal si Černý po zápase popel na hlavu. ,,Asi se to stalo v přemíře snahy. Tu situaci jsem chtěl zachránit. Byl v tom i pořádný kus smůly,“ doplnil.

Extraliga hokej Mountfield Hradec Králové vs. Pardubice
Trončinský: Rozhodla produktivita, to nám chybělo