Zase on. Nakonec, kdo jiný? Duel v Jihlavě v 8. kole fotbalové FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozhodl ve prospěch Hradce Adam Vlkanova.

Čeká se to od něj - a on se podle toho zachoval. V 65. minutě podstřelil jednoho z obránců a pokořil gólmana. „Zasekl jsem si míč, u toho jsem se trošku podsmeknul. Milan Černý na mě křičel, ať mu to dám pod sebe,“ vykládal, co se dělo pár vteřin před klíčovou chvílí.

„Ale já jsem se rozhodl to vzít na sebe. Střílel jsem mezi nohama obránce na přední tyč, to se špatně chytá,“ řekl.

Jeho branka byla výsledkem hradecké převahy. „Přijeli jsme do Jihlavy vyhrát, napadat soupeře, donutit ho k chybám. Podle mě se hlavně ve druhém poločase k ničemu nedostali,“ glosoval Vlkanova.

„Jihlava ve druhé půli nemohla. Hráli jsme dobře. Za mě je to zasloužené vítězství,“ vykládal. „Musíme se sehrávat. Pak přijde kvalita. Byl to dobrý zápas,“ radoval se.

Ilustrační foto
Výhru v Jihlavě vystřelil Vlkanova

Hradec vyhrál šlágr II. ligy. V Jihlavě byl dominantní

Sezonu začali skvěle: tři zápasy, tři výhry. Pak však přišly tři ztráty, mezi nimi jedna prohra.

Hradečtí fotbalisté se ale ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zvedli. Po vítězství nad Vlašimí zvládli i šlágr 8. kola, vyhráli v Jihlavě 1:0.

„Z vítězných zápasů musí mit člověk dobrý pocit. A tentokrát to platí obzvlášť,“ řekl trenér Zdenko Frťala. „Jihlava hrála na jaře první ligu a pořád má ligové parametry,“ připomněl.

Votroci vypjatý duel opravdu zvládli. Po soupeři šli, napadali neúnavně. Vysočina měla sice v první půli dvě šance, ale neskórovala. Po změně stran Východočeši ještě utáhli šrouby, hrálo se na jednu bránu. Zápas rozhodl v 65. minutě šikovnou ranou Adam Vlkanova, tradičně nejlepší hráč.

„Když budeme hrát jako dneska, tak to bude jen lepší,“ pochvaloval si výkon Miloš Kopečný, posila Votroků ze Zlína.

„Jsme rádi, že jsme byli odměněni za naši aktivitu. Kdybychom jim dali prostor ke kombinaci, měli bychom problémy,“ glosoval Frťala.

To Hradec nedopustil.