To se to známkuje! Mančaft splnil úkol, táhly ho osobnosti, které měly. Proto je vysvědčení hradeckých fotbalistů po sezoně, v níž uhráli první flek ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE a postup do elitní soutěže, veskrze pozitivní. „Myslím, že jsme ohromně zlepšili hlavně útočnou fázi. To byl zásadní faktor. I když jsme občas gól dostali, byli jsme schopní dát tři,“ říká brankář Radim Ottmar. „Osobně si myslím, že rozhodl příchod Pavla Dvořáka. Ten jeho klid nám v předchozích sezonách v některých momentech chyběl,“ dodává končící legenda.

Jaké je tedy hodnocení Deníku?

Brankáři

RADIM OTTMAR - 1: Jasně, chytal málo, na jaře pouze jednou. Jenže za celou kariéru, především za svoji „zabejčenost“, si nic jiného než prémiovou známku nezaslouží. Loučí se jako vítěz.

Radim OttmarRadim OttmarZdroj: Michal Fanta

PATRIK VÍZEK - 2: Ve druhé polovině sezony pouze paběrkoval. Z pozice jedničky se sesunul až na trojku. Důvodem byl příchod konkurenta Reichla i nevydařený výkon celého týmu v prvním duelu v Líšni.

MICHAL REICHL - 1: Zimní posila last minute pomohla. Klidem, figurou – a především neuvěřitelnou bilancí. Reichl odchytal deset utkání, pětkrát udržel čisté konto. A desetkrát vyhrál!

Obránci

DENIS DONÁT - 1-: Chyba v posledním utkání ve Vlašimi se prostě stane. Jinak devatenáctiletý stoper zaujal rozehrávkou, klidem. Odehrál více než 2000 minut, byl druhým nejvytíženějším hráčem týmu.

OTTO URMA - 1-: Především v závěru sezony výborný. Dva góly a čtyři asistence jsou na levého beka velmi slušná čísla. Roste.

JAN KRÁL - 1-: Zabrzdilo ho zranění, proto se na konci sezony vytratil ze sestavy. Jinak ukázal, že z něj může být klíčový stoper.

MICHAL LEIBL 2-: Dodává tvrdost, neústupnost, což se projevuje i na tom, že je nejtrestanějším mužem týmu. Na konci sezony se procpal do sestavy, potřebuje vylepšit rozehru.

FRANTIŠEK ČECH - 2: Rozkoukal se na pravém kraji defenzivy, zaskočit může i ve středu obrany i zálohy. Pomohlo by mu, kdyby hrál ještě častěji.

JAN MEJDR - 2: Velmi zajímavý hráč s perfektní kondicí i dobrou figurou. Vloni byl gólově produktivnější, ale čtyři asistence nejsou k zahození.

MILOŠ VUČIČ - 2: I když nastupoval kvůli zdravotním potížím málo, zaujal, kopat rozhodně umí. Podílel se na klíčovém obratu zápasu v Chrudimi.

Záložníci

ADAM VLKANOVA - 2: Pět gólů, dvě nahrávky. Na jeho poměry nepříliš vysoká čísla. Vliv na to mají tři faktory: Na podzim se mírně zasekl po neuskutečněném přestupu do Baníku. Jakub Rada mu uzmul značnou část standardních situací. V týmu byli na produktivitu další, což v minulosti nebylo tak žhavé. Přesto má klíčovou zásluhu, mužstvo vedl jako kapitán. Po postupu byl dojatý, bylo znát, jaký kámen mu spadl ze srdce.

Fotbalová národní liga: FC Hradec Králové  vs. MFK ChrudimAdam VlkanovaZdroj: Deník / Michal Fanta

JAKUB RADA - 1-: V životopise má starty za národní mužstvo. Ve druhé lize to bylo sakra vidět, nahrál na devět branek, tři dal. Perfektně kopal standardky (včetně penalt).

FILIP NOVOTNÝ - 3: Alternativa na kraj hřiště. Čekalo se od něj víc.

PETR KODEŠ - 2: Zastal roli drsňáka, kryl záda ofenzivní letce. Zkrátka dobrý kup.

DOMINIK SOUKENÍK - 2-: Mladík se těžko prosazoval do sestavy přes dvojici Kodeš, Rada. Budoucnost však má.

JAN ZÁVIŠKA - 3: V minulé sezoně byl výraznější, v této se nemohl prosadit přes Prekopa či Vlkanovu.

JIŘÍ KATEŘIŇÁK - 3: Pořád to není ono, proto je za hranou sestavy, nastupuje jako střídající.

Útočníci

PAVEL DVOŘÁK - 1: Fakta jsou jasná: 10 gólů, 7 asistencí, cena pro nejlepšího hráče druhé ligy. Více není třeba dodávat.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA: FC Hradec Králové - 1. SK Prostějov.Daniel VašulínZdroj: Deník/ Michal Fanta

ERIK PREKOP - 1-: Druhý nejlepší střelec mužstva s devíti zásahy se srovnal i s přesunem na křídlo. Letí vzhůru.

DANIEL VAŠULÍN - 1-: Bude z něj velký hráč. A to nejen díky vysoké postavě. Přes dlouhodobé zranění nastřílel osm branek. Z hrotu odsunul Prekopa na kraj.

Nehodnoceni (odehráli málo minut): Jakub Šípek, Jan Mahr, Marek Kejř, David Doležal, Denny Samko.