Vysoká odvezla z Jaroměře tři body

Už na druhé místo tabulky se dostali fotbalisté Vysoké nad Labem, když dokázali vyhrát 2:1 v Jaroměři. Po vyrovnaném průběhu utkání dal v závěru rozhodující branku Jan Pražák.

„Soupeř nám dělal problémy, byl u všeho dřív a tlačil se do zakončení. A také se zaslouženě dostal do vedení. Pak přišlo vyrovnání a pět minut před koncem rozhodl kdo jiný než Honza Pražák,“ řekl spokojený vedoucí vysockého mužstva Miroslav Píša starší.

Pečenka je k nezastavení. Jiskru dotáhl k výhře

Kdo by to na začátku sezony čekal. Hořicím se nedařilo a krčily se na dně tabulky, jenže poté se rozstřílela letní posila Jiří Pečenka a výkony celého týmu šly nahoru. Pečenka dal o víkendu další dva góly a pomohl k výhře 3:1 nad silnou Třebší. Jiskra se posunula už na osmé místo tabulky a má v posledních týdnech nejlepší formu ze všech týmů krajského přeboru.

„Naši dobrou hru potvrdil kanonýr Pečenka a úspěšná série pokračuje. Pohled na tabulku už je radostnější,“ uvedl vedoucí hořického mužstva Josef Vydra.

Přestřelka v Rychnově

Hned sedm branek bylo k vidění v Rychnově nad Kněžnou, kam zavítali fotbalisté Nového Bydžova. Po velmi zajímavé první půli, která skončila remízou 2:2, se rozhodlo ve druhém poločase. Bydžov odskočil do dvoubrankového vedení a domácím se podařilo pouze snížit na konečných 3:4. Nutno podotknout, že Rychnov hrál od 50. minuty v deseti, když se nepochopitelně nechal vyloučit Oliveira.

Sobotce to venku vůbec nešlape

Doma se nováčkovi soutěže ze Sobotky celkem daří, ale venku je to jiná písnička. Svěřenci trenéra Ladislava Štrobla to nezměnili ani v Chlumci nad Cidlinou, kde prohráli 1:2.

„Bodovat na hřišti soupeře je pro nás zatím neřešitelný problém. Domácí v utkání vstřelili o branku více, a tak zůstaly všechny body v Chlumci,“ řekl zklamaný trenér Sobotky Štrobl.

Libčany v domácím prostředí neinkasovaly

Výhru 2:0 nad Jičínem si připsaly Libčany. Branky zaznamenali Mokrý s Blažejem. Díky tomu mají Libčany v čele soutěže komfortní náskok devíti bodů před druhou Vysokou. Třetí místo patří Novému Bydžovu, který je o skóre před Vrchlabím.

Ilustrační foto
Poslední Rychnov padl v přestřelce