To Jičín B si porážku od Spartaku Kobylice musí pořádně vyčítat. Bodový polštář na druhém místě se po ní totiž týmu pořádně zmenšil. Ostatně bohaté na překvapivé výsledky, a ztráty mužstev z horní poloviny tabulky, bylo celé víkendové kolo.

První a druhý tým soutěže čekali soupeři z úplného dna tabulky. Navíc doma! Jednoznačné výhry favoritů? Ani náhodou. Juniorka Nového Bydžova prohrávala s Rudníkem už 0:2, aby byla nakonec ráda za výhru v penaltovém rozstřelu. Jičínské béčko proti posledním Kobylicím prohrálo poločas dokonce 1:3, na hattrick Pavla Dvořáka už ale patřičně odpovědět nedokázalo, jelikož na druhé straně se Michael Vacek trefil pouze dvakrát.

ZÁVAR PŘED BRANKOU Jaroměře (modří) ve střetnutí s Týništěm nad Orlicí. Z výhry 2:1 se radovali domácí.
Růžový sen Rychnovských pokračuje. Příště jedeme setnout lídra, hlásí šéf Brůžek

„Na začátku jsme nabídli soupeři situace, které proměnil a vedl 0:2. Nám se nedařilo prolomit obrannou tvrz soupeře a ten si zbytek zápasu pohlídal,“ našel hlavní důvody porážky 2:3 jičínský lodivod Jaroslav Řeháček.

Výmluvy nehledal ani trenér rezervy Nového Bydžova: „Sympatický tým z Rudníku nám ukázal, že fotbal může být jednoduchý i účelný. Systém ‚bojuj na sto padesát procent‘ a vše na Čápa, slavil úspěch. A pokud neproměníte obrovské šance, zatímco soupeř své dvě ano, zrodí se zasloužen překvapení,“ pochválil soupeře z Rudníku Karel Průcha.

Při zaváhání Jičína se na druhou příčku mohli dostat hned dva konkurenti. Prvním byly Skřivany, které však v Úpici neudržely nadějné vedení a po remíze 1:1 uspěly až v penaltovém rozstřelu.

Na úpickém stadionu se v rámci 10. kola potkali hráči domácí Sparty se soupeřem ze Skřivan.Na úpickém stadionu se v rámci 10. kola potkali hráči domácí Sparty se soupeřem ze Skřivan.Zdroj: Bohumil Kafka

„Remíza zřejmě odpovídá průběhu utkání. V prvním poločase jsme si vypracovali více šancí, z kterých jsme proměnili pouze jednu. V úvodu druhého jsme hloupě inkasovali z rohu. Od vyrovnání byli lepší domácí, ale jejich převaha v poli nepřinesla více nebezpečných situací než několik standardek. V penaltách jsme byli bezchybní a získali druhý bod,“ komentoval vyrovnaný duel skřivanský trenér Jiří Suchánek.

Ondřej Seidel je čtyřiatřicetiletý gólman úpické Sparty, jenž si ve své kariéře zachytal mimo jiné i za Trutnov či Červený Kostelec.
„Běž pro to, to je můj míč!“ Gólman Sparty přestřelil, pak si ze sebe vystřelil

Také Kopidlno mohlo po desátém kole zamířit na druhou příčku. Jenže nezvládlo zápas na hřišti Vrchlabí B, kde domácí vyhráli jasně 5:1. Hattrickem zazářil dvaadvacetiletý Michael Schütz.

Javornice (oranžové dresy) - Opočno 2:1 (2:1).
FOTO: Javornice mlela z posledního, přesto proti Opočnu urvala cenné vítězství

„Soupeře jsme přehráli kolektivním a bojovným přístupem. Snadno jsme si vytvářeli brankové příležitosti. O osudu utkání rozhodla naše rychlá gólová odpověď na 3:1. Celý zaslouží za výkon po delší době pochvalu,“ radoval se z vítězství vedoucí vrchlabského mužstva Luděk Vojtíšek.

Pozvánka na utkání Nové PakyPozvánka na utkání Nová Paka vs. Dvůr BZdroj: 1. FK Nová PakaB tým Vrchlabí po utkání poskočil na šestou příčku, na páté se aktuálně vyhřívají fotbalisté Nové Paky. Ti na vlastním hřišti zvládli těžký duel proti dvorské rezervě, která se k utkání s tradičním soupeřem sešla ve slušné sestavě. O výsledku 1:0 rozhodl tři minuty před koncem domácí Janouch.

„V první půli jsme měli mírnou převahu, ale neproměnili tři vyložené šance a penaltu. Druhý poločas byl vyrovnaný a rozhodla branka Janoucha z 87.minuty. Hosté předvedli velice dobrý výkon, hlavně navrátilec do fotbalu Fejk, který nám zatápěl celých devadesát minut,“ okomentoval dění na hřišti kouč vítězného mužstva Marcel Bažík.

Výhrou domácího mužstva skončilo také utkání mezi Kosičkami a Nepolisami (3:2). Hosté vyhráli první poločas, v 52. minutě ale soupeř vyrovnal z penalty a za minutu už vedl po trefě Kotka. Další gól už v zajímavém zápase nepadl.

„Po sérii špatných výsledků jsme potřebovali nutně naplno bodovat. To se nám nakonec podařilo, i když to byly nervy. Místo, abychom vedení potvrdili proměněním vyložených šancí, mohli jsme v poslední vteřině inkasovat. Tři body ale zůstaly doma,“ oddychl si po utkání domácí Milan Stránský.

Fotbalisté Náchoda na půdě Benátek nad Jizerou nepředvedli vůbec špatný výkon, obrat favorita o body se jim však v 10. kole Fortuna Divize C nepodařilo.
Divizní nováček slaví tři body díky trefám Blažka a Holce. Trojice rivalů padla

Souboj dvou tabulkových sousedů nabídla bitva Dolní Kalné se Starou Pakou. Hosté vedli, soupeř otočil a konečnou remízu 2:2 trefil v 64. minutě Jakub Taneček. V penaltovém rozstřelu byli úspěšnější domácí.

„Dva body musíme brát všemi deseti, Stará Paka byla rozhodně nejlepším soupeřem, který se u nás na podzim představil. V prvním poločase jsme byli lepším týmem, ale vyhořeli jsme na gólmanovi Masiarovi. Po pauze diktovali tempo hry hosté a zaslouženě vyrovnali. Nakonec mohly vyhrát oba týmy. Hosté nedali v 89. minutě jasnou tutovku a my jsme nastřelili v 90. minutě tyč,“ popsal dění na hřišti domácí trenér Tomáš Navrátil.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...