Bez výraznějšího překvapení se na Královéhradecku obešlo jubilejní 20. kolo A skupiny krajské soutěže JAKO I. B třídy. Další tři body si v cestě za postupem do I. A třídy připsali fotbalisté Železnice, když tentokrát zvládli nervózní derby s rezervou Jičína.

Oba trenéři se shodli, že utkání bylo vyrovnané a domácí vyhráli i přes velmi dobrý výkon svého soupeře.

„V tomto duelu jsme narazili na nejorganizovanějšího soupeře v dosavadním průběhu sezony. Byl to skutečný svátek tvrdé fotbalové práce a pro trenéra střetnutí z kategorie kardiovaskulárních. Pro úspěch byla rozhodující pasáž za stavu 2:1, kdy jsme čelili jičínskému tlaku, a poté gól Kypra na 3:1,“ odkomentoval zápas domácí kouč Vladimír Blažej.

Jaroměř doma podlehla Chlumci nad Cidlinou B (v černém) 2:3.
Nový Bydžov kvituje další ztrátu hradecké Slavie. Jednou nohou už je v divizi

Hostující Petr Beneš reagoval slovy: „Úspěšný tým dokáže najít zbraň k vítězství, i když se mu nedaří třeba vlivem kvalitního výkonu soupeře. Jsem přesvědčen, že jsme hráli výborně organizovaně a domácí si nevěděli rady, co s námi. Tak si pomohli standardkami. Dva rohy a neproměněný nájezd na gólmana našeho útočníka za stavu 2:1 utkání rozhodly. Týmu nemám co vyčíst.“

Na druhé příčce se s mírným náskokem na Skřivany drží Miletín, který v sobotu zvládl pikantní derby na půdě Dvora Králové nad Labem B. Také zde papírový favorit vyhrál výsledkem 3:1.

„Myslím, že v první půli jsme byli lepším týmem, ale z nadějných situaci jsme vytěžili pouze jeden gól a sami po chybě navíc inkasovali. Druhý poločas jsme začali další chybou a hosté šli do vedení. My jsme se sice snažili, ale nedokázali jsme si vypracovat pořádné šance. Miletín naopak své vedení navýšil. Bohužel nás opakovaně srážejí velké chyby v obranné fázi a s tím se prostě body sbírat nedají,“ popsal dění na trávníku trenér poražených Jiří Rejl.

A do třetice zápas, kde nastoupil tým z první trojky proti béčku. Skřivany porazili vrchlabskou juniorku 2:1, jak ale naznačil vedoucí hostujícího mužstva Luděk Vojtíšek, šlo o výhru šťastnou.

„V úvodu utkání jsme byli lepším mužstvem, ale proměňování šancí, které volají po gólu, bylo nulové. Kdybychom po deseti minutách vedli (čtyři brankové příležitosti) o více branek, nikdo se nemohl divit. Dva obdržené laciné góly dostaly celek Skřivan do hry a domácí pak byli do konce poločasu lepším týmem. Druhá půle začala naší brankou, ale do konce utkání, i přes šance na obou stranách, se výsledek nezměnil.“

TUTOVKA! Dvorský benjamínek Filip Machač měl v bezbrankovém utkání proti Benátkám výhru na noze. V nadějné šanci ale zařízení minul.
Další tři body Náchodu vystřílel Vencl. Vyhrál také Trutnov, Dvoráci berou bod

Tak jako se nic nezměnilo na čele tabulky, nezměnilo se ani v bojích o záchranu. Své zápasy totiž prohrály všechny čtyři nejvíc namočené celky. Kocbeře padly na hřišti Nové Paky, žacléřský Baník doma nestačil na Úpici, Kobylice podlehly Kopidlnu a Dolní Kalná ztratila poločasové vedení ve Staré Pace.

Krajská soutěž JAKO I. B třídy, skupina A - 20. kolo

Železnice – Jičín B 3:1 (1:1). Branky: Klouza, Kypr, Š. Kracík – Holer. Dvůr Králové nad Labem B – Miletín 1:3 (1:1). Branky: M. Otradovský – T. Novotný, Kňourek, Hátle. Skřivany – Vrchlabí B 2:1 (2:0). Branky: Vysuček, Brzek – S. Mlejnek. Stará Paka – Dolní Kalná 3:2 (1:2). Branky: Rolf 2, Wojcik – Dressler, Š. Drinka. Kobylice – Kopidlno 1:4 (1:0). Branky: T. Havlíček z pen. – Nemčanský 3, Valnoha. Nová Paka – Kocbeře 3:0 (1:0). Branky: Jisl 2, Číla. Žacléř – Úpice 0:5 (0:2). Branky: P. Luštinec 3, Toman 2. 


Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...