„Nevím, jestli je na zápase co hodnotit. Byl to, nechci říct zbytečný zápas, ale soupeř nás vůbec neprověřil,“ přiznal uničovský kouč Dušan Žmolík.

V prvním poločase to ještě vypadalo jako klasické utkání, jeho svěřenci vedli 2:0. Ale v druhé půli přidali dalších osm branek. Čtyřmi góly se blýskl kanonýr Aleš Krč a hattrick přidal Tomáš Komenda.

„Jsem rád, že jsme nepolevili a hráli pořád naplno. Chtěli jsme dát co nejvíc branek a mohli jsme si vyzkoušet nějaké věci,“ pokračoval Žmolík.

Většina branek padla po přihrávce za obranu, kde to hráči následně řešili individuálně nebo přišel centr a gól. Naopak Bruntál vyprodukoval akorát dvě střely z větší vzdálenosti.

„Je dobře, že jsme nevymýšleli žádné zbytečné kličky a nedělali nesmysly, po kterých bychom mohli jednoduše inkasovat,“ byl spokojený trenér Uničova.

Přitom málokdo čekal tak jednoznačné utkání. Hráči Uničova měli náročný celý týden, protože pouze běhali bez míče a k utkání přijeli pouze ve třinácti lidech. „Mohli jsme ty nohy dorazit v zápase, což byl účel. Někteří hráči mají drobné zdravotní problémy, a tak dostali na zápas volno,“ narážel Žmolík na absenci Vichty či Koutka.

Před startem Moravskoslezské fotbalové ligy ještě Uničov v pátek změří Uničov síly s druholigovým Prostějovem. Potom už vstoupí do ostrého mače s Velkým Meziříčím.

FC Slavoj Olympia Bruntál – SK Uničov 0:10 (0:2)

Branky: Krč 4, Komenda 3, Ambrozek 2, Svoboda.

Uničov: Uvízl – Koutný, Krayzel, Vasiljev, Purzitidis – Ambrozek, Bača, Svoboda – Kasal, Komenda, Krč.

Střídali: Můčka, Kamas. Trenér: Dušan Žmolík.