Bývalý fotbalista a trenér mládeže Bohuš Eliáš totiž přislíbil, že za každý gól, který hosté ve Vršovicích vstřelí, daruje karlovarské nemocnici pět tisíc korun. Dárek měl ale připravený i pro úspěšné střelce. Každý z nich měl totiž slíbený obrázek od dětí z dětských domovů, které podporuje.

„Místo aby za ty peníze oslavil své blížící se narozeniny, rozhodl se je věnovat karlovarské nemocnici,“ nešetřil pro Deník slovy uznání a chvály na velkého srdcaře František Dřížďal, bývalý fotbalista Slavie a v současnosti místopředseda karlovarské Slavie.

SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary - Osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu: SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary, 3. března 2021 v Praze.
Slavia šetřila hráče základní sestavy. I tak Karlovy Vary rozdrtila 10:3

Fotbalisté, kteří v této sezoně hrají třetí nejvyšší soutěž, sice na Slavii ztráceli už od třetí minuty a sedm minut před přestávkou měli už pětigólové manko, pak ale přispěli ke změně skóre i oni. A ne jednou. Skala, Tůma a Fencl si připsali každý po jedné brance, zmírnili debakl 10:3 a hlavně tak zařídili nemocnici v Karlových Varech dohromady patnáct tisíc korun.

Zajímavá akce 

Šlechetná gesta v době koronaviru
Jak sportovci pomáhají nemocnicím a firmám? Čtěte už v pondělí ve Sportovním deníku!

Klub ze západu Čech navíc přišel i s další zajímavou akcí. Pár dní před výkopem spustil prodej virtuálních vstupenek, jejichž zakoupením fanoušci mohli klub podpořit a část výtěžku šla opět místní nemocnici. Jeden lístek vyšel na sto korun.

Podle slov předsedy klubového představenstva Stanislava Štípka se nakonec prodalo kolem patnácti set vstupenek. Koupil si ji i Jaroslav Tvrdík!

„Celkem bylo prodáno 1491 virtuálních vstupenek,“ chválil si zájem o virtuální vstupenky předseda karlovarské Slavie. „Moc si této podpory od pana Tvrdíka a Slavie hodně vážíme,“ vzkazuje dodatečné poděkování do Edenu Štípek. „My se teď sejdeme s ředitelem nemocnice a domluvíme se, co bude potřeba,“ přibližuje šéf klubu další kroky, které podnikne.

Brankář Liverpoolu Vítězslav Jaroš
Gerrard má auru. Od Slavie čekám velké věci, říká brankář Liverpoolu Jaroš

A ani tím nebylo dobročinným akcím konec. Dřížďal, který byl v dobách svého působení ve Slavii velkým oblíbencem tamních fanoušků, věnoval do aukce svůj dres. V dražbě, která stále ještě probíhá, je zatím nejvyšším příhozem částka blížící se devíti tisícům korun.