Za ta léta prošel stadion nejen několika názvy, ale také změnami svého vzhledu. Ta nejradikálnější se děje právě nyní. Z ruiny se stane moderní fotbalová aréna, kde se navíc bude hrát nejvyšší soutěž. A to zásluhou FK Pardubice, který ji nejdříve vykopal a pak udržel.

Dominantní a zároveň emotivní pohled

Fanoušci s už nemohou dočkat výkopu jarní části nadcházející sezony. Pardubický tým by se měl definitivně vrátit ze svého azylu, který mu poskytli pražští Bohemians u sebe v Ďolíčku.

Natěšené je i vedení pardubického klubu. A tak navštěvuje Letní stadion v průběhu jeho rekonstrukce.

Vizualizace fotbalového stadionu od společnosti Porr.
Fotbalový stadion: Pardubice představily vítězný projekt

„Na Letním stadionu se vše odvíjí podle plánu. To je hlavní informace, kterou si z návštěvy rekonstruovaného sportoviště v centru města odnášeli členové managementu FK Pardubice,“ říká Radek Klier, PR manažer.

Vedení klubu a zástupci managementu měli za doprovodu zástupců společnosti PORR možnost vidět, jak stavba pokročila.

„Emotivní byl zejména výhled z východní tribuny, která je protilehlá té hlavní. Jde o dominantní část hlediště, odkud je krásný výhled na celý prostor stadionu i na přilehlé Tyršovy sady a centrum města.“

Exkurze do útrob stadionu

Klubové vedení zavítalo rovněž do přístupných prostor. Mimo jiné do útrob historické hlavní tribuny.

„Seznámili jsme se na vlastní oči se stavem prací. Zde již roste zázemí pro domácí i hostující tým. Přízemí bude kromě týmů patřit rovněž médiím a samotné produkci utkání,“ vysvětluje.

Za budoucí recepcí bylo hostům dopřáno vystoupat po novém hlavním schodišti do prvního podlaží.

„Tam už se budují prostory pro V.I. P. hosty. O patro výše ještě vyrostou sky boxy. Do této sféry jsme však ještě zavítat nemohli,“ podotýká Klier.

Letní stadion v Pardubicích
Z evropské chlouby ostuda města. „Letňák“ ale žije...

Zajímavá podívaná se nabízela zástupcům pardubického klubu pod širým nebem. Právě se tam totiž odehrávala montáž sloupů osvětlení stadionu.

„Jde o čtyři stožáry, které se na zemi skládají z několika dílů. Tři sloupy byly vztyčeny teď v neděli, z toho dva u východní tribuny. Ten zbývající vyrostl u hlavní tribuny včera,“ objasňuje Radek Klier.

Součástí projektu zatím není obnova tak trochu kultovní tzv. malé tribuny.