Trenér Adrian Guľa by měl na lavičce zůstat minimálně do skončení první části soutěže, tedy do 23. prosince.

A to i navzdory tomu, že červenomodrý tým ve fotbalové lize čtyřikrát v řadě nevyhrál, naposledy zkolaboval v Jablonci, kde ztratil poločasové vedení 2:0 a padl 2:3. V tabulce je až sedmý, na vedoucí Slavii ztrácí 12 bodů (právě s obhájcem titulu bude hrát den před Štědrým dnem).

„Každá krize má svoje hranice a je předzvěstí něčeho velkého,“ pronesl Guľa.

Adrian Guľa
Šok v Plzni. Guľa řekl: Každá krize je předzvěstí něčeho velkého

Věří tomu Šádek? Zatím ano. Duel na severu Čech sledoval z tribuny a podle svědků byl až nečekaně klidný. To u něj nebývalo zvykem, nespokojenost dá rád tvrdě najevo. I proto pomohl z provinčního klubu udělat konkurenta Sparty a Slavie.

Důvody, proč Guľa zatím zůstane, jsou dva.

Zaprvé finance. Kouč a jeho kolegové mají smlouvy ještě na rok a půl. Odstupné by tedy klub významně zatížilo.

Tím druhým je fakt, že slovenský Guardiola, jak se kouči přezdívá, byl pro Šádka vysněnou volbou po loňském odchodu velkého šéfa Pavla Vrby. „Byl pro nás prioritou. Jeho práce se mi zamlouvá,“ řekl Šádek.

Nesplněné úkoly

Když ho získal od slovenské jednadvacítky, společně s majitelem Tomášem Paclíkem, plnili všechny jeho touhy. U mužstva se zavedly společné snídaně, výrazně se vylepšila videotechnika. Přišla i investice do hráčů, například do reprezentačního útočníka Zdeňka Ondráška.

Utajená schůzka v Kolíně. Vladimír Šmicer přijel za funkcionáři z okresních klubů jednat o jejich záměrech i Fotbalové evoluci
Lži o převratu v českém fotbale. Víme, co se řešilo na tajné schůzi se Šmicerem

Přesto kouč neplní úkoly: Na jaře nevyhrál žádnou trofej, v létě neposunul tým do evropských pohárů.

A umístění v tabulce za nováčkem z Pardubic, to je vážně krize.