Jste fotbalovým nadšencem a ještě k tomu gastronomickým gurmánem? Pak by se vám určitě líbilo na útulném stadionu v Bílé Třemešné. Právě zde mají totiž to štěstí, že zelený trávník přímo sousedí s vyhlášenou restaurací. Ba co víc, místní pohoštění se nachází ve stejné budově, jako kabiny, sprchy a další zařízení potřebné k mistrovským zápasům.

Vždyť na jedné straně vlastně terasa restaurace slouží jako jedna z tribun, ze které návštěvníci týden co týden sledují fotbalové zápasy svých miláčků, ať už jde o dospělé nebo nejmladší reprezentanty místního TJ Sokol Bílá Třemešná.

„Kdo je milovníkem fotbalu, už naší hospůdku určitě navštívil. Fungujeme tu více než dva roky a nejen návštěvníci fotbalových zápasů u nás mají možnost ochutnat lahůdky z naší kuchyně,“ prozrazuje Deníku majitelka restaurace Dubina Markéta Kirschová.

Bez piva, párku v rohlíku či klobásy se leckterý fanoušek neobejde, tady se ale vedle všech těchto samozřejmostí během utkání podávají i langoše a nechybí ani lahůdky minutkové kuchyně.

Vůbec nejlépe se na Dubině mají malí fotbalisté se svými rodiči a dalšími příznivci. Během ranních zápasů přípravek či žáků jsou v kuchyni pokaždé připraveny různé druhy kvalitní kávy Reserva 100% Rainforest s čerstvým sladkým pečivem. Po odehraném mači pak mohou rodiny zůstat na oběd a vybrat si jak z denní nabídky, tak i z minutové kuchyně. Během odpoledních zápasů je pak k dispozici cokoliv z jídelního lístku, který se navíc pravidelně každý měsíc mění.„To aby se neokoukal,“ hlásí šéfkuchař a zároveň přítel majitelky Břetislav Hradecký. Ke všemu aktivní hráč Sokola, který se po letech úspěšně strávených v I. A třídě vrátil do krajské soutěže I. B třídy.Hlavními tahouny restaurace jsou vepřová žebra, tatarák či zdejší vyhlášený Burger Dubina. A že si zde přijdete na své jen v sezoně? Kdepak. Restaurace je v provozu celoročně a nabízí kromě zážitkových gastro víkendů, z nichž nejoblíbenější je Steakový víkend a Víkend mořských plodů, také koncerty, karetní a šipkové turnaje či vánoční minijarmark.

Co si můžete dát jinde v kraji?
NEPOLISY: „Na každém zápase tu máme klobásu, krkovici, sekanou a párek v rohlíku. Čas od času se u nás dělají burgery či hovězí steaky. Nedávno jsme i točili zmrzlinu,“ říká Milan Havlík, jeden z hlavních funkcionářů klubu.

DOBRUŠKA: Divák si zde pochutná na klobáse v kombinaci s dobrušským pivem Rampušák 11.

POLICE NAD METUJÍ: „Jako asi na většině fotbalových stadionů je i u nás největší zájem o klobásu či párek v rohlíku. Především u dětí pak frčí hranolky, langoše nebo smažený sýr,“ vyjmenovává nejčastější požadavky návštěvníků občerstvení na zápasech polického áčka Karel Klimeš, předseda oddílu.

MILETÍN: Fanoušci si mohou vybrat ze široké nabídky pokrmů. Během utkání si můžete pochutnat na klobásách z udírny, párcích, langoších, sekané, tlačence nebo smaženém sýru. Občasnou specialitou je chutný tataráček.