Aby překonali jeho zápis do historie, museli by totiž hrát ještě čtyři desetiletí. Bahader skóroval ve svých 75 letech. A to ne jen tak někde se svými vrstevníky na plácku, ale v profesionální soutěži.

Stalo se tak v tamní třetí lize za klub October 6, když dokonce proměnil pokutový kop proti hráčům celku Genius.  Stalo se tak navíc při jeho debutu v dresu egyptského mužstva.

Matěj Pulkrab
Nechtění hráči na Letné? Odmítnutí útočníci září jinde

Dědeček šesti vnoučat navíc nenastoupil do zápasu třeba jen na posledních pár minut, ale odehrál celou devadesátiminutovou minutáž. Svou brankou srovnával na 1:1. Jeho úspěch vyvolal dokonce takový ohlas, že se s ním po zápase fotografovali i hráči soupeře.

Zdroj: Youtube

K tomu, aby se oficiálně stal rekordmanem zapsaným v Guinessově knize rekordů, musí Bahader odehrát ještě alespoň jeden soutěžní zápas. Pak se stane nejstarším hráčem, který kdy okusil profesionální soutěž. Tenhle primát má dosud v držení izraelský brankář Isaak Hayik, kterému bylo v den, kdy se postavil mezi tři tyče, 73 roků a 95 dní.

Stavební konzultant Bahader hrál celý svůj život amatérský fotbal, v lednu pak egyptský fotbalový svaz oznámil, že jej zaregistroval do svých řad. Že bere svůj cíl vážně, dokazuje Bahader třeba i tím, že si najal osobního kouče, s kterým pravidelně trénuje.

Zdeněk Grygera
Situace v Itálii je katastrofická. Ticho bylo zvláštní, tvrdí Grygera