„Výsledky jsme neměli. Trenér byl u nás už delší dobu, je to vždycky takové nepříjemné, když někdo končí. Tím spíš, že na tom neseme velkou vinu my hráči,“ přiznal stoper Stanislav Hofmann.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Dilema kouče Slavie Trpišovského: Kdo do hry, kdo ven?

Tři dny měl nový kouč a bývalý asistent Petr Vlachovský na přípravu proti Teplicím. Jestli se něco podařilo změnit? „Je to krátká doba něco překopávat, velké změny nečekám. Uvidíme, co to s týmem udělá,“ přemítá Hofmann.

Po posledním zápase v Jablonci odcestoval trenér Michal Kordula na delší dobu do zahraničí. Mužstvo vedli v tréninku asistenti Petr Vlachovský a Tomáš Stýskal, hráči si tak v předstihu mohli zvyknout na nové vedení přípravy. Stanislav Hofmann ale žádnou velkou změnu nezaregistroval.

„V náplni tréninku nebyla žádná změna, řekl bych, že to bylo stejné. Měli jsme celý týden dvoufázové tréninky. Hrál se přátelák v rámci projektu Kopeme za fotbal, víkend jsme měli volný, abychom si od sebe odpočinuli. Stresu z toho, že se nám v poslední době výsledkově nedařilo, bylo dost,“ přiznal stoper Slovácka.

Zastavit pád tabulkou budou chtít hráči už zítra. Jenže Teplice jsou mistr defenzivní taktiky. V uplynulém kole se o tom mohla přesvědčit třeba mistrovská Plzeň, která porazila Severočechy nejtěsnějším možným rozdílem.

Antonín Barák
Marlose jsem měl při ztrátě míče ve slepém bodě, lituje Antonín Barák

„Budou hrát na pět obránců a čekat na půlce, budou to chtít vzadu ubránit a vyrážet jenom z brejkových příležitostí. Budou bránit v bloku. Co jsem viděl, tak hrají podobný systém celý podzim. Venku takto třikrát remizovali. Pro nás by byla remíza určitě málo. Bude to těžký zápas, ale musíme se s tím vypořádat,“ říká odhodlaně stoper Slovácka.

A jaký bude platit recept na překonání teplického valu? „Budeme muset rychle kombinovat a tentokrát musíme proměnit i šance,“ ví Hofmann, který má v Teplicích bývalého spoluhráče. „Kubu Horu, hrávali jsme spolu v Baníku Most, občas si napíšeme. Teď se po delší době uvidíme. Jeho taťka chce slivovici z Moravy, takže mu ji přes kamaráda v Hradišti sháním,“ přidává zajímavou perličku rodák z Bečova u Mostu.

V reprezentační pauze obyčejně míří obránce Slovácka domů, tentokrát zůstal i s rodinou na Moravě. „Byli jsme s malým na výletě. Jelo se do Znojma a do Vranova nad Dyjí. Bylo to skvělé odreagování, moc jsme si to všichni užili, byla to taková rodinná pohoda,“ chválí uplynulý víkend a přiznává, že někdy trénuje i třífázově.

„Malému je rok a pět měsíců. Celý den běhá s balonem a kope, takže po tréninku mám další trénink. Je to obrovská radost,“ říká s úsměvem na závěr stoper Slovácka.

Členka Komise rozhodčích FIFA a UEFA Dagmar Damková a předseda komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Jozef Chovanec vystoupili 17. října 2018 na tiskové konferenci po úvodním školení videorozhodčích.
Zpátky do lavic. České rozhodčí vzdělávají ve videu světové kapacity