Zápas Watfordu s Chelsea byl v prvním poločase na půl hodiny přerušen kvůli fanouškovi, kterého postihla zástava srdce. Záchranou akci rozjeli fotbalisté. Hostující Marcos Alonso upozornil, že se v ochozech Vicarage Road něco děje. Zdravotníci obou týmů se hnali přes celé hřiště, aby fanouškovi na tribuně pomohli. Hráči mezitím opustili hřiště a odmítli pokračovat, dokud neobdrží pozitivní zprávy o fanouškovi.

Obránce Arsenalu Gabriel (vpravo) se uránil loupežnému přepadení.
VIDEO: Hororová scéna. Na hvězdu Arsenalu zaútočil maskovaný lupič s baseballkou

Po téměř 25 minutách oživování byl fanoušek vynesen z davu na nosítkách a ve stabilizovaném stavu převzen do nedaleké Watford General Hospital. Hra mohla pokračovat, Chelsea zvítězila 2:1 a dál vede o bod před Manchesterem City.

„Naše myšlenky jsou s fanouškem - který měl zástavu srdce, ale nyní je stabilizovaný - a všemi postiženými,“ oznámil klub z Watfordu. „Děkuji lékařskému personálu, hráčům a fanouškům za jejich rychlou reakci.“

Fotbalista Dortmundu Erling Haaland (uprostřed) se raduje ze svého gólu na hřišti Wolfsburgu.
VIDEO: Haaland věnoval jubilejní gól fanynce soupeře, s oslavou u ní nepochodil

Připojila se i Chelsea. „Myšlenky všech ve fotbalovém klubu Chelsea jsou s fanouškem a všemi, kterých se to týká. Děkujeme lékařskému personálu na Vicarage Road za jejich rychlou reakci,“ vzkázali zástupci londýnského velkoklubu.

Mezitím se druhý poločas zápasu mezi Southamptonem a Leicesterem zpozdil o 15 minut kvůli fanouškovi, který se zhroutil během přestávky a stadion opustil v sanitce. Podle zpráv ze St. Mary’s se nejednalo o zástavu srdce.

Podobně znepokojivé scény se odehrály v Premier League i na začátku sezony. V říjnu fanoušek Newcastlu zkolaboval během utkání s Tottenhamem. Sami hráči na incident upozornili rozhodčího a nařídili lékařskému týmu, aby přispěchal na pomoc. Osmdesátiletý fanoušek už byl propuštěn z nemocnice.