Situace se mění doslova každou hodinu, k nedělnímu večeru měli pozitivní výsledky tři fotbalisté Valencie, v karanténě pak byla pětice zaměstnanců klubu.

Jedním z nemocných fotbalistů je i Eliaquim Mangala. Francouzský obránce spolu s Josém Gayou následoval spoluhráče Ezequiela Garayu, u nějž se nemoc prokázala jako u prvního z hráčů.

On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE.

Okolnosti jej ale donutily varovat veřejnost. „Dnes jsem se dozvěděl, že jsem pozitivní na koronavirus. Cítím se dobře a nemám žádné symptomy spojené s virem,“ zdůraznil ve vzkazu, který zveřejnil na svém instagramovém profilu.

Stadio Luigi Ferraris v Janově
Slavný stadion nese jeho podpis. Gregottimu se stal osudným koronavirus



„Jsem však uzavřen doma a separován od své rodiny. Dozvěděl jsem se, že můžu být nositelem viru, i když nemám příznaky,“ upozornil fakt, který si možná řada lidí plně neuvědomuje. „Z toho důvodu doporučuji všem, aby se řídili omezujícími opatřeními a vyhýbali se kontaktu s ostatními, jak jen to je možné, ačkoliv se cítíte dobře,“ nabádá.


„Pokud budou všichni respektovat tyto instrukce, společně se vyhneme šíření, jak jen to je možné, a budeme bojovat proti přenosu mezi lidi, kteří mohou mít přitěžující příznaky,“ věří devětadvacetiletý fotbalista.

„Mnoho díků za vaše podporující zprávy. Opatrujte sebe a své blízké a respektujte pokyny, aby nedošlo k šíření,“ uzavřel svůj vzkaz veřejnosti.

Fotbalisté Gremia nastoupili k zápasu v rouškách.
Fotbal v rouškách. Hráči nechtěli hrát, tak zvolili originální protest

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník