Deník proto přichází s novinkou - bude mapovat, kdy a kde si fanoušci kromě fotbalu mohou přijít i na nějaké dobroty. Dnes vybíráme pět klubů z kraje, jejichž týmy hrají o víkendu doma.

 LIBČANY - Červený Kostelec (KP, sobota 17). Libčanský fotbal má dlouhodobě jednu z nejvyšších návštěvností v kraji. „Hodně oblíbené jsou u nás tři druhy klobás – šunková, pálivá a čertíci. Ale máme tu třeba i párek v rohlíku. K tomu se tu točí tři druhy piva. Myslím, že divák si u nás vždycky vybere a může být spokojený,“ je přesvědčen František Bárta, sekretář libčanského SK.

 ČESKÁ SKALICE - Trutnov B (I. A třída, neděle 17). Širokou nabídku občerstvení mají k dispozici fanoušci při návštěvě skalické Restaurace Na Hřišti. „Máme vždy připravenou udírnu. Nabízíme klobásy, špekáčky, ale třeba i uzené maso či krkovici,“ říká Alena Rýdlová, která se o mlsné jazýčky stará. Kromě tradičního menu tu však mají i jedno možná netradiční fotbalové jídlo – gulášovou polévku. Ta je podle Rýdlové v kurzu hlavně při několikahodinových dětských turnajích, kdy je i skladba pokrmů pro malé strávníky a jejich rodiče lehce upravená a rozšířená. „Pro děti jsme také schopni navařit klasické obědy,“ dodává.

• PŘEPYCHY - České Meziříčí (I. B třída - B, neděle 17). Na vyhlášené klobásy se jezdí na fotbal do Přepych, dříve tu dělali i zabíjačky. „Ano, klobásy tu děláme jednou za čtrnáct dní na domácí zápasy. Zabijačkové pochoutky děláme už jen v zimě, během sezony už ne,“ přibližuje Petr Dušánek, sekretář klubu SK Přepychy. Krom zápasů I. B třídy se na fotbalovém hřišti pořádají společenské akce, jako jsou čarodějnice, kde jdou vyhlášené klobásy na odbyt.

• HOŘICE B - Jičín B/Valdice (OP Jičínska, neděle 17). Už pěknou řádku let se v Hořicích chodí na poctivé klobásy ze Studence. To je nejžádanější pochutina na hřišti, které patří k nejnavštěvovanějším. Vyuzená klobása přes celý tácek, to je hit. U stánku můžete dostat i cigárka z udírny, sýr v housce či párek v rohlíku, ale klobása XXL je to správné terno.

 HORNÍ MARŠOV - Lampertice (IV. třída Trutnovska, neděle 17). „Na našem hřišti se z pochutin dělají klobásy na grilu, o které je slušný zájem,“ tvrdí Jaroslav Zadina, sekretář oddílu Jiskra Horní Maršov.

Ilustrační foto
Gólman Jakl vstřelil gól ze šedesáti metrů. A pak přidal druhý z penalty