Platil stav 2:1 pro Lille, zrovna se rozběhla druhá minuta nastaveného času. Srdjan Plavšič napřáhl a balon po jeho parádní střele skončil v síti. Ovšem v tu chvíli zazněl také hvizd rozhodčího. Signalizace byla výmluvná: gól neplatí.

"Je to škoda," líčil srbský fotbalista.

Plavšič mohl být hrdinou hostujícího výběru. V den 25. narozenin se mu povedla možná až životní pumelice. Nicméně rozhodčí Xavier Estrada Fernández mu dárek sebral. Kvůli faulu ve vápně. "Neviděl jsem, kdo ho udělal," řekl střelec.

Sparta proti Lille
Konec šancí na postup do Evropské ligy. Sparta prohrála s Lille 1:2

Derniéra rozhodčího
Mimochodem, milovníci historie a statistik vám řeknou, že Sparta obecně rozhodčího Estradu neměla nikdy v lásce. Pískal smolný mač s Häckenem v předkole Evropské ligy (2013), dva roky nato řídil její mač na půdě CSKA Moskva. V obou případech to skončilo 2:2. Tentokráte ne… Sparta asi bude ráda, že tenhle rozhodčí už zestárl. V roce 2021 jej kvůli pokročilému věku (45 let) na hřišti neuvidíte.

Smolařem číslo 2 se stal Florin Nita. Právě brankář Sparty šel podpořit svůj tým do vápna, výskokem rozhodil i svůj protějšek. Oba gólmani se na dvě vteřiny ocitli na zemi. Zřejmě to rozhodlo, že španělský sudí zapískal.

Byl tenhle moment v rozporu s pravidly? Těžko říct. Leč (česká) fotbalová veřejnost měla vcelku jasno. "Podle mě regulérní gól," vzkázal i televizní moderátor Petr Svěcený. 

Spartu na druhou stranu šlechtí, že se na verdikt rozhodčího nevymlouvala.

Trenér Václav Kotal si spíš postěžoval, že jeho tým musel znovu do deseti - stejně jako v domácím zápaee. "S takhle kvalitním soupeřem je to hrozně složité," konstatoval.

Slavia prohrála s Midtjyllandem 1:4
Poprava, krádež, UEFA mafia. Slavia pláče, českému fotbalu se opět smáli Italové