Podepsal jste smlouvu do roku 2024. Nelákalo vás zkusit zahraničí?
Já jsem rád, že to takhle dopadlo. Pro mě je to jasné: další čtyři roky chci spojit se Slavií. Až se mě bude chtít vedení zbavit, tak půjdu. Ale já jsem tu moc spokojený a nikdy nikam neutíkám. Z mojí strany to beru jako důkaz, že jsem pro klub ochotný udělat prakticky všechno.

Takže nelitujete, že jste neodešel? Určitá možnost byla už loni.
Nedávno jsem si rekapituloval ty uplynulé dva roky a už z toho je jasné, že Slavia pro mě byla tou nejlepší volbou. Byl to skvělý krok, nic lepšího jsem v kariéře zatím udělat nemohl.

Fotbalisté pražské Slavie (zleva) Vladimír Coufal, Jan Bořil a Tomáš Souček 22. října 2019 v Praze na tréninku před zápasem Ligy mistrů, ve kterém se Slavia o den později utká s FC Barcelona.
Slavia prodloužila smlouvy s Coufalem a kapitánem Bořilem

Bude náročné pokračovat ve sbírání klubových úspěchů jako v posledních sezonách?
Určitě to bude složité. Vždycky je jednodušší něco vyhrát než obhajovat. Na druhou stranu si myslím, že jsme skvěle posílili a máme silný tým. My i fanoušci se jistě máme na co těšit. Věřím, že budeme pořád minimálně stejně úspěšní, jako jsme byli doteď.

Proč jste vlastně podepisoval smlouvu už teď na soustředění v zahraničí?
Jsem rád, že se to narychlo udělalo už tady a nemusel jsem čekat až do Edenu. Rád bych poděkoval vedení Slavie a panu Tvrdíkovi, že mi umožnili prodloužit smlouvu. Vím, že do mě Slavia na další čtyři roky vložila velkou důvěru. Také chci poděkovat svým agentům Martinu Latkovi s Karolem Kiselem, bez nich by to nebylo. Myslím si, že pro mě odvádějí fantastickou práci a i pro ně je tohle nějaký důkaz, že v Edenu mají otevřené dveře.