Policie podezírá celkem šest funkcionářů Jeventusu. Vedle viceprezidenta Nedvěda je mezi hlavními podezřelými i majitel klubu a vlastník koncernu Fiat Andrea Agnelli a bývalý sportovní ředitel Fabio Paratici, který od léta působí v Tottenhamu.

Podle stáního zastupitelství vyšetřovatelé prověřují 42 přestupů včetně výměny záložníka Miralema Pjaniče za barcelonského Arthura z minulého roku.

Takhle to vypadá na Serii A: Fiorentina vs. Spezia a situace na stadionu
Žaloba kvůli covidu. Češi prskají, Španělé mají na fotbale siestu

„Finančníci policejní jednotky byly instruovány, aby našly dokumentaci a další užitečné materiály týkající se účetní závěrky Juventusu v letech 2019 až 2021 s odkazem na nákup i prodej hráčů. Aktivity jsou zaměřeny na zjištění trestného činu,“ stojí v prohlášení zveřejněném státním zastupitelstvím v Turíně.

Vysocí představitelé klubu a agenti měli vystavovat faktury za neexistující transakce. Za falšování učetnictví v Itálii hrozí i vězení.

Fanoušci Newcastlu.
Jste vrazi a teroristé. Newcastle čelí po vstupu prince Saúdské Arábie nenávisti

Juventusem už jeden korupční skandál otřásl. Stará dáma v roce 2006 přišla o dva mistrovské tituly a byla poslána do Serie B. Druhou ligu hned vyhrála a vrátila se mezi elitu.