Vlétl do protihráče, rozhodčí Radek Příhoda neváhal. Tomáš Malinský, záložník fotbalového Hradce Králové, byl v neděli bleskově vyloučen v zápase první ligy s Libercem (0:1). Včera vyrazil do Prahy k jednání disciplinární komise.

A dopadl dobře. Bude stát pouze jeden zápas, trenéři Milan Frimmel s Bohuslavem Pilným ho budou muset vynechat ze sestavy v neděli v Karviné.

Hned další týden, kdy přijedou do Hradce Teplice, bude moci zase hbitý středopolař naskočit do zápasu.

„Jsem rád, že jsem dostal jen jeden zápas, žádný zkrat to nebyl, což jsem tvrdil od začátku. Komise rozhodla správně," byl potěšený hradecký fotbalista.

„Snad to nebylo tak hrozné," ohrazoval se hradecký fotbalista. Jeho slova se potvrdila, i když v neděli, krátce po utkání, si nebyl jistý. Tehdy říkal: „Doufám, že nedostanu tři zápasy."

Podobné obavy měl také trenér Bohuslav Pilný. V tomto názoru ho utvrzoval především fakt, že Příhoda vytáhl červenou kartu okamžitě. „Byla to ostrá červená," ulevil si Pilný. „Malina chtěl vydolovat balon, ale narval ho," uznal, že jeho svěřenec trefil soupeře Petra Ševčíka.

Malinský byl v 64. minutě nedělního duelu ve střetu se sokem Ševčíkem. Míč se dostal pod nohy libereckého hráče, odkud mu ho ukopl hradecký útočník Jan Pázler. Prakticky v ten moment však vlétl do děje Malinský, chtěl zasáhnout míč, jenže ten byl pryč. Proto trefil protivníka a dostal červenou. „Ševčík držel míč, ale jestli ho Tomáš kopl, tak je to jednoznačné," souhlasil s vyloučením kouč Frimmel.

Přesto Hradec nepřijde o oporu na dlouhou dobu.

Pilný: Tomáš si to moc bere

Bohuslav Pilný.Zdroj: Deník/ Michal FantaHradec Králové - V Karviné se bude muset trenér hradeckých fotbalistů Bohuslav Pilný (na snímku) obejít bez jednoho z klíčových hráčů.

Co jste říkal na vyloučení Tomáše Malinského v zápase s Libercem?
Bylo to v nepřerušené hře. Chtěl vydolovat balon, Malina ho narval, ale musí si to vyhodnotit rozhodčí.

Malinský dostal trest. Bude vám chybět?
Ztrácíme v něm rychlost, na druhou stranu půjdou do hry jiní hráči, kteří jsou možná silnější v jiných činnostech. Navíc na podzim měl lepší zápasy. Tomáš má občas problémy v nastavení hlavy na zápas. Moc si to bere, nad vším až moc přemýšlí. Je zabejčenej. Myslím, že je teď sám na sebe naštvaný.