Fotbalový krajský přebor a I. A třída pokračovaly dalšími zápasy.

Krajský přebor

Libčany – Trutnov 1:0

Miloš Koblížek, trenér Libčan: „Hrál se bojovný zápas, který byl na těžkém terénu o fyzičce. První poločas byl vyrovnaný, přesto nás v jeho závěru poslal Bína z penalty do vedení. Hosté hráli celou druhou půli v deseti, ovšem i tak byli aktivní. Pozornou obranou a rychlými brejky jsme ke kvalitě utkání přispěli také my. Brankáři obou mužstev Tošovský a Šťastný byli ozdobou střetnutí. Z několika šancí za svá záda již nic nepustili. Musím uznat, že při nás tentokrát stálo štěstí, ale to občas potřebujete. Nyní máme před sebou těžkou venkovní sérii tří zápasů, ve kterých budeme chtít obstát."

Jičín – Olympia Hradec 2:0

František Bárta, vedoucí mužstva Olympie: „Zájezd na nepřátelské území se nám nevydařil. Je pravda, že za celý zápas jsme neměli žádnou vyloženou šanci. Na druhou stranu je třeba říct, že nás všichni účinkující tohoto mače k ničemu nepustili. Více to nechci komentovat."

Slavia Hradec – Rychnov nad Kněžnou 0:1

Josef Pleskot, trenér Slavie: „Jsem zklamán nejen z výsledku, ale i z předvedené hry. Soupeř se na nás dobře připravil, nakopával dlouhé míče na dva vysoké útočníky, což nám dělalo problémy. V první půli měl Rychnov mírně navrch, navíc hrál s větrem v zádech. Po přestávce se hra vyrovnala. Přesto se soupeř dostal do vedení a navíc neproměnil penaltu. My jsme se vůbec nedostali do šance, přesněji řečeno: Rychnov nás k ničemu nepustil. Přizpůsobili jsme se jeho hře. Z našeho mužstva snese přísnější měřítko pouze brankář Mašek, který kromě chycené penalty zneškodnil ještě několik dalších příležitostí. V minulosti jsem v Rychnově působil, řadu hráčů dobře znám. Chtěli se předvést a moc toužili po třech bodech, jejichž zisk se jim podařil."

Kratonohy – Nový Bydžov B 6:2

Karel Vítek, trenér Kratonoh: „Od úvodních minut jsme byli fotbalovější a zaslouženě jsme se dostali do tříbrankového vedení. Přesto to nebyl jednoduchý zápas, neboť soupeř dokázal dvakrát snížit na rozdíl dvou gólů. V úseku mezi 55. a 70. minutou byl Bydžov lepší a zle nám zatápěl. Naštěstí se mu nepodařilo vstřelit třetí branku, která by naše hráče ještě více znervózněla. Uklidnili jsme se až za stavu 5:2, to když v tomto duelu střelecky disponovaný Dostál vstřelil svoji čtvrtou branku. Nakonec jsme ještě jednu trefu přidali. Potvrdilo se, že v našich zápasech s Bydžovem padá hodně branek i díky ofenzivně laděnému stylu obou týmů."

Martin Firbacher, trenér Nového Bydžova B: „Domácí v zimě kvalitně posílili ofenzivu, a když k tomu přičtu naivní chyby v naší obranné fázi, tak bylo už v poločase rozhodnuto. Druhá půle byla z naší strany o hodně lepší, snížili jsme, ale další šance jsme neproměnili. Domácí nám v závěru ukázali, jak se šancemi nakládat. S výkonem některých hráčů panuje obrovská nespokojenost. Potěšil snad jen návrat Ondry Vaníčka po těžkém zranění."

I. A třída

Roudnice – Ohnišov 2:0

Roudnice: Tomek – Vlnas, Jan Koblížek, Jak. Krejcar, Mikan – Vlasák (75. Žák), Jak. Koblížek (72. Pajgrt), Židík, Jan Krejcar (70. Vach) – Bednář (65. T. Krejcar), Kmoníček.

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Zápas jsme mohli rozhodnout v úvodních pěti minutách, kdy jsme si vytvořili tři šance, ale bez efektu. Soupeř poté vsadil na důslednou obranu a my jsme se těžko prosazovali. Druhá půle měla podobný scénář. Hosté přece jen začali vystrkovat růžky a ve dvou případech nás podržel brankář Tomek. Bohužel, čtvrt hodiny před koncem fauloval náš brankář hostujícího hráče mimo pokutové území a musel předčasně pod sprchy. Paradoxně jsme v oslabení dali dva góly, ale to už hosté hru více otevřeli. Když se hraje do plných, tak je to složité. Podobné to bylo i na podzim."

Kostelec nad Orlicí – Nový Hradec 2:0

Nový Hradec Králové: Ondráček – Kotouček, Kašpar, Kolář, Jindra (82. Ondrej) – Páter, Jarotek, Drenko (61. Bonhard), Olšák (52. Linhart) – Šmíd, Neppl.

Petr Silbernágl, trenér Nového Hradce: „Domácí za celý zápas dvakrát trefili naši branku, a to rozhodlo o výsledku. My jsme naopak byli v útočné fázi naprosto sterilní, neboť za celých devadesát minut jsme ani jednou vážně neohrozili domácího gólmana. Za předvedený výkon zaslouží pochvalu trojice rozhodčích."

Třebechovice pod Orebem – Chlumec nad Cidlinou 2:3

Třebechovice pod Orebem: Rolejček – M. Horák, D. Vích, Hruška – Lochman, Kolínek (76. J. Bendig), R. Kyral, Lukášek – M. Bíl, M. Vích, G. Bendig (82. J. Kyral). Chlumec nad Cidlinou: Kukal – D. Jelínek, Koubek, J. Černohlávek, Havránek (21. Beneš) – Hermann, Janda (59. Vopátek), Pavel Pilař ml., J. Kučera – Bráborec (10. M. Kučera, 66. Kraus), J. Jelínek.

Roman Kyral, hrající trenér Třebechovic: „Hodně mě mrzí, že jsme nepotvrdili cenné vítězství z Kunčic. V obranné činnosti jsme se tentokrát dopustili velkého množství chyb, za které jsme byli soupeřem potrestání."

Jan Kraus, trenér Chlumce nad Cidlinou: „Do prvního poločasu jsme vstoupili hrozně. Mysleli jsme si, že se domácí porazí sami. Po přestávkové rozmluvě jsme ve druhé půli hráli podstatně lépe a zaslouženě jsme vyhráli. Byl bych nerad, kdyby se přístup hráčů z prvního poločasu někdy opakoval."

Černilov – Dobruška 0:2

Černilov: Cejnar – Schwarzer, Urban, Hrubý, Zumr – Šrámek, Ježek, Charous, Štěnička (38. Čapek) – Filip, Mindek.

Petr Benák, asistent trenéra Černilova: „V první půli jsme byli určitě lepším mužstvem, ale opět jsme neproměnili několik dobrých příležitostí ke skórování. V 69. minutě jsme bohužel inkasovali hloupý gól, a hosté se tak hodně šťastně dostali do vedení. Od té chvíle jsme na hřišti nepředvedli vůbec nic. Hosté v nastaveném čase pojistili výhru druhým gólem."

Vysoká nad Labem – Vrchlabí 6:0

Vysoká: Menšl – P. Kulhánek, Šulc, J. Píša, Kafka – Kalaš (77. Macháček), Haken, Camacho Del Piňo (67. Dohnálek), L. Dvořák – Starý (59. Bitnar), Jarkovský.

Miroslav Píša starší, vedoucí mužstva Vysoké: „Naše poslední domácí výhra se datovala k 15. září loňského roku a tuto smutnou statistiku jsme chtěli změnit. Od začátku utkání jsme se do soupeře zakousli a drtili ho brankami. První poločas jsme odehráli opravdu výborně a zaslouženě jsme vedli 4:0. Po změně stran tempo hry trochu opadlo, ale naše vysoká efektivita se projevila na konečném skóre 6:0. Hosté si prakticky nevypracovali žádnou tutovou šanci a odjeli domů s velkým přídělem."

Nedělní utkání Police nad Metují – Kunčice bylo pro nezpůsobilý terén odloženo. Hrát se bude v náhradním termínu, a to ve středu 1. května od 17 hodin.   (js, pt)