Kdy a kolik branek jste nejvíce vstřelil v jednom střetnutí?
Nejvíce branek jsem vstřelil právě v tomto zápase.

Vašich pět zásahů rozhodlo
o výrazné výhře nad Stěžerami. V jakém časovém sledu góly padly a jak jste se prosazoval?
První gól padl asi ve 20. minutě, kdy jsem si narazil míč s útočníkem Špačkem a zakončil k zadní tyči. Na druhý gól budu dlouho vzpomínat. Ve 25. minutě Jaroslav Trejbal mi z přímého kopu vykulil míč asi patnáct metrů za velké vápno a já pálil. Po odrazu od břevna spadl balon do sítě. Při třetím gólu ve 35. minutě jsem využil špatnou přihrávku soupeřových zadáků a opět zakončil na zadní tyči. V 50. minutě jsem si našel cestu k odraženému míči ve vápně, zpracoval jsem ho a poslal do soupeřovy branky. V 70. minutě jsem unikl obránci, jenž mě dostihl ve vápně a stáhl za dres. Z penalty jsem dal svůj pátý gól. Nechtěl jsem ji kopat, ale trenéři mě poslali, tak jsem ji proměnil.

Měl jste i další šance?
Další jsem bohužel neměl.

Jaká atmosféra byla v kabině po první půli, kdy jste vedli 3:0?
Vládla pohoda, vedli jsme 3:0 před domácím publikem a doufali, že nám nedojdou síly a udržíme takový výsledek. To se povedlo a zvítězili jsme.

A po zápase?
Měli jsme radost z vítězství i z toho, že jsme se vzdálili Třebši B a navýšili náš náskok v čele tabulky.

Přibližte vaši kariéru.
Začínal jsem v osmi letech v RMSK Cidlina nejprve jako gólman. Celou kariéru jsem měnil kluby mezi Hlušicemi a Novým Bydžovem, kde jsem sbíral zkušenosti od svých trenérů a postupoval přes stopera až ke střednímu záložníkovi, kde hraji doposud.

Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Jednou bych si chtěl zahrát nějakou vyšší soutěž a vyzkoušet, na co bych měl. Zatím k tomu nebyla příležitost. Snad udržíme formu a vrátíme se do I. B třídy, kterou bych si s Hlušicemi rád zahrál.

Kam byste čtenáře pozval na fotbal o víkendu?
Určitě bych je pozval do Třebše na nedělní utkání prvního s třetím, které začíná ve 14 hodin. Myslím si, že to bude velice zajímavý duel.

Lubomír Douděra