Po zranění se znovu objevil v základní sestavě. Vytáhlý stoper „votroků“ JAKUB CHLEBOUN byl proti Bohemians 1905 vidět v mnoha hlavičkových soubojích. Jeho tým se však po skolení Sparty musel tentokrát spokojit s remízou.


Po dvou kolech máte na kontě čtyři body. Panuje spokojenost?
Jsme rádi. Kdyby nám to řekl někdo před sezonou, brali bychom to všemi deseti. Šest bodů nikdo nemá, je to vyrovnané.

V zápase proti „klokanům“ jste však chtěli vytěžit víc než bod. Je to tak?
To stoprocentně. Po Spartě jsme byli namlsaní. Nicméně věděli jsme o síle soupeře. Bohemka má bojovné mužstvo, které hraje na hranici tvrdosti, což nám asi moc nevyhovuje. Přesto jsme je dokázali přehrát. Bohužel jsme ze začátku nedali dvě tutovky, načež jsme inkasovali zbytečný gól. Poté Bohemka zalezla a těžko se dobývala. Naštěstí jsme alespoň vyrovnali z penalty. Sice jsme soupeře druhý poločas tlačili, ale neměli jsme takové štěstí jako se Spartou. Druhou branku už jsme dát nestačili.

Kdybyste v úvodu proměnili alespoň jednu příležitost, vyvíjel by se zápas jinak?
Myslím, že kdybychom šli do vedení, utkání by vypadalo jinak. Jenže to se nestalo. V lize musíte šance proměňovat. Nám se to teď nepodařilo a hosté nás za to potrestali ze standardní situace. Museli jsme pak dotahovat.

Inkasovanému gólu předcházely dvě možnosti Pražanů…
Tuším, že nás ohrozili z brejků. Trochu jsme v těch momentech propadli, navíc oni to dobře sehráli. Měli dvě nebezpečné střely, ale my předtím taky. Myslím, že zápas byl celkově vyrovnaný. Podle šancí i střel asi remíza odpovídá průběhu.

Když jste zkraje druhého poločasu vyrovnali, poněkud vás to nabudilo. Věřil jste v tu chvíli, že byste mohli urvat vítězství?
Samozřejmě. Chtěli jsme vyhrát. Vstřelený gól nás nakopl. Říkali jsme si, že máme ještě spoustu času na rozhodnutí. Ve druhé lize jsme také několikrát otáčeli nepříznivý vývoj. Věřili jsme si, protože na to sílu máme. Ale v lize je to těžší. Když chcete uspět, musíte nabídnuté šance proměňovat. Po vyrovnání jsme měli několik možností, jenže nezužitkovali jsme je.

Na druhou stranu jste i vzadu měli několik okének. Bylo to dáno tím, že jste se snažili hrát především dopředu?
Těžko říct. Hráli jsme doma a byli jsme asi mírnými favority. Chtěli jsme hrát útočně, na vítězství. V domácím prostředí takto chceme hrát pokaždé. Když se občas nestihneme vrátit v určitém počtu za balon, tak se tam vytvoří nějaké okénko. To se prostě stává. Takový je fotbal. Nejde hrát bez chyby celých devadesát minut. Šance si vytvoří i soupeř.

V sobotu se poprvé představíte venku. Bral byste, kdyby duel na Slovácku dopadl podobně jako zápas druhého nováčka z Ústí nad Labem v Brně?
Určitě. Přemýšlel jsem o tom podobně. Bylo by moc pěkné vyhrát. Ale my jsme stále na zemi. Každý bod je pro nás dobrý. Kdyby se nám podařilo vydolovat tři body, bylo by to fantastické. Každopádně doufám, že tam neprohrajeme. Minimálně bod budeme chtít uhrát. Mančaft na to rozhodně máme.