Mluvil o duelu s Karvinou, která na stadion 
v Malšovicích přijede v neděli odpoledne (začátek ve 14.30 hod.). Jeho mužstvo čeká soupeř, který je zatím nečekaně úspěšný. Po jedenácti kolech se usadil na sedmém místě tabulky, získal čtrnáct bodů.

„Myslím, že je nakoplo hlavně vítězství v Boleslavi," upozornil Pilný na srpnový výsledek, který je zatím zářivým bodem v karvinském prvoligovém harmonogramu. Realita posledních týdnů však už není v podání mužstva kouče Jozefa Webera tak zářivá. V pěti utkáních bralo mužstvo čtyři body, porazilo jen poslední celek tabulky Příbram. A ve středu uhrálo se štěstím domácí remízu 
s Libercem.

Jenže Hradec je na tom ještě hůře, prohrál čtyřikrát za sebou. Samozřejmě, měl velmi složitý los, ale těžká utkání ho čekají i v následujících kolech. Po Karviné přijdou dva zápasy venku, pak přijede Sparta…

„V rámci možností potřebujeme jít do téhle série s co největším bodovým ziskem," potvrdil důležitost nedělního střetu Pilný.

Ve sportu sice příkazy neplatí, ale Hradec opravdu (!) potřebuje vyhrát. Tři body by se hodily a už před utkáním je zřejmé, jak by 
k nim měl dojít. Karviná se rozhodně nepožene do útoku, bude spíše pečlivě bránit a čekat na šanci. „Budeme dobývat," odtušil trenér.

„Ale myslím, že jsme se to naučili ve druhé lize," dal fanouškům naději.

„Čeká nás jedno z hraničních utkání s Hradcem, ve kterém budeme muset kromě bojovnosti přidat i určitou fotbalovou kvalitu," pronesl v rozhovoru pro ČTK karvinský kouč Weber. „Celá sezona se nese v určitých křivkách a teď se u nás nedaří těm klíčovým a kreativním hráčům, které budeme muset nahradit."

I jeho slova naznačují: Bude to boj.

Poslední zápas: Výhru si vyčíhali
Když se potkali naposledy, bylo to ještě o stupínek níž. Ve 26. kole Fotbalové národní ligy vyhrála 
v květnu Karviná v Hradci 2:0. Oba týmy pak na konci sezony slavily postup do nejvyšší soutěže. „Vyčíhali si nás. Počkali si na brejky a udeřili ze standardek," připomněl si utkání hradecký kouč Bohuslav Pilný. „Myslím, že teď přijedou se stejnou taktikou."