Juniorská liga: FC Hradec Králové – FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:0). Branky: 71. Bláha – 86. z penalty Vávra. Rozhodčí: Ochotnický. Hráno bez karet. Diváci: 50. Hradec: Jehlička – Holeš, Krčál, Jakub Novák, Soukup (87. Kratochvíl) – Marek Langr, Vobejda, Kopáč, Sixta (76. Kučera) – Bláha (82. Pago), Zec (73. Týfa). Brno: Veselý – Černý, Avdič, Hanuš, Buchta – Sedlák, Krška (72. Pospíšil) – D. Šural (76. Šembera), D. Dvořák, Přerovský – Vávra.

Zápas se hrál na umělé trávě v Novém Bydžově-Chudonicích. Přírodní trávník na tradiční Bavlně je po roce a půl využívání v žalostném stavu. Při frekvenci tréninků a zápasů na něm je to však s podivem. Asi se někde stala chyba.

Takže obě mužstva měla letos premiéru na umělém povrchu. Zpočátku toho z fotbalu nebylo moc k vidění a hra byla soubojem muže proti muži, především uprostřed hřiště. I když hosté přece jen častěji dokazovali, proč jsou na druhém místě v tabulce.

Především v prvním poločase měli míč více na svých kopačkách, ale buď nepřesností nebo výbornou a pozornou hrou obrany a středové řady „votroků" se do jasných gólových šancí nedostávali. Čárky zaznamenávali jen s narůstajícím počtem rohových kopů.

Náznaky příležitostí byly i u Hradeckých, ale Zec střílel v závěru poločasu z voleje nad a Sixtu vychytal Veselý. Na druhé straně střelu Černého vytěsnil Jehlička nad břevno.

Druhá půle začala několika příležitostmi hostů, které končily před vápnem nebo odkopem domácích. Po hodině hry však začínali mít navrch Hradečtí. Využívali křídelních prostorů a nasazením ve středu hřiště začali hosty dostávat pod tlak. Z toho pramenily i fauly. V 60. minutě Sixta zahrával přímý kop, ovšem před Krčálem na poslední chvíli zasáhl Veselý. Chvíli poté hledal Nováka, ale obrana stačila nebezpečí zažehnat.

V 71. minutě využil Bláha nedůrazného obraného zákroku hostů, přeloboval vybíhajícího Veselého a poslal „votroky" do vedení – 1:0. O deset minut později se blýskl bravurním zákrokem Jehlička, který na brankové čáře chytil umístěnou hlavičku Vávry.

Ten se však gólu přece jen dočkal. Po chybě ve středu pole zastavil Vobejda nedovoleně ve vápně pronikajícího Buchtu a Vávra se štěstím (Jehlička směr střely vystihl a na míč si sáhl) z penalty vyrovnal – 1:1. Domácí se snažili znovu strhnout vedení na svoji stranu, ale hosté se ubránili. Remízu nakonec brali oba.

David Breda, asistent trenéra FC Hradec Králové: „Na umělé trávě menších rozměrů jsme s kvalitním soupeřem sehráli velmi vyrovnanou partii. Utkání bylo oboustranně bojovné a s vysokým nasazením do poslední minuty. Šťastně jsme se dostali do vedení Bláhou, abychom o něj nešťastně přišli střelou z pokutového kopu. Chválím hráče za přístup k utkání."