Chyběl jen ve 4. kole na hřišti „své" Viktorie, kde nemohl nastoupit kvůli dohodě klubů, české to tradici i podivnosti.

Jak se v Hradci ukázal? Předvedl hbitost, šikovnost, ale také trápení v koncovce. Ač se do šancí dostával poměrně často, trefil se až v posledním zápase proti Brnu. A přispěl tak ke druhé výhře v ročníku.

Úspěch přišel po třech měsících, naposledy černobílí zdolali na konci srpna na domácím hřišti Slovácko.

Pauza mezi vítězstvími byla předlouhá. Jak jste ji prožívali?
Nevyhráli jsme hrozně dlouho, bylo to pro nás ubíjející. Přemýšleli jsme nad tím, co děláme špatně, a do zápasu s Brnem jsme šli s tím, že musíme vyhrát za každou cenu.

Co rozhodlo o tom, že jste dokázali Brno překonat?
Hodnocení musí být jedině pozitivní. Rozhodující byl samozřejmě druhý gól, který dal Pavel Dvořák. Kdybychom 
ho nedali, tak zase budeme brečet.

Branka je jasným důvodem. Co však bylo zásadní, co se týče herní stránky?
Šli jsme do toho s tím, že do zápasu dáme úplně všechno, co v nás je. A na hřišti jsme dělali všechno tak, jak jsme si řekli.Dobře jsme se na Brno připravili a podle mě se každý vydal úplně na maximum.

Jenže jednou jste v utkání zaškobrtli. Po chybě v obraně dokázalo Brno vyrovnat.
My jsme takoví hloupí. Když dáme gól, soupeř většinou dokáže do pěti minut vyrovnat. Tentokrát to bylo později, ale zase se to potvrdilo. Naštěstí jsme Brno ve druhé půli zlomili.

Pořád jste poslední. Změnila se přesto vaše situace?
Vítězství nám dává alespoň naději. Kdybychom nevyhráli, tak bychom asi na jaře už vlastně o nic nehráli. Už bychom se jenom plácali na konci tabulky. Teď cítíme šanci a můžeme o záchranu ještě zabojovat.

Vedli ho Nedvědův učitel i kouč Vrba
Je hostem z Plzně. David Štípek se v klubu podzimního mistra učil fotbal. Vyrůstal pod rukou legendárního trenéra Josefa Žaloudka, zásadního muže v kariéře Pavla Nedvěda, a do prvního mužstva Viktorie ho zasadil Pavel Vrba, nynější trenér národního mužstva. To on mu dal první šance.
Hbitý záložník si zahrál na podzim roku i 2012 Evropskou ligu a v duelu 
s polským Chrozowem přispěl brankou k postupu do základní skupiny. „Táta to oslavil tak, že si při cestě domů zlomil ruku," smál se fotbalista.
V Plzni ho však sžírala konkurence, příliš se neprosadil ani na hostování 
v Mladé Boleslavi. Až nyní v Hradci patří mezi klíčové postavy týmu.

„Kulíšek" Škorničková je miss

Miss internet klubu FC Hradec Králové.

FOTO VÍKENDU: Fanoušci FC Hradec Králové volili nejkrásnější fanynku – Miss Internet se stala Isabela Škorničková (411 hlasů, v kulichu), na druhém místě skončila Ivana Marynets (287 hlasů, vpravo) a třetí příčku obsadila Sára Fliegrová (244 hlasů).