„Ještě jsme nejednali, ale mělo by k tomu dojít do konce tohoto týdne," prozradil Chleboun, který má s východočeským klubem platnou smlouvu, v týmu Akzayik Uralsk byl na hostování. Nyní se o něho zajímá Irtyš Pavlodar.

„Shodou okolností se mi v pondělí ozval jiný kazašský klub, Irtyš Pavlodar, který hraje Evropskou ligu. Mám v Hradci platnou smlouvu, uvidíme, jak dopadne jednání, ale osobně bych preferoval zahraničí. Je to sen každého fotbalisty zahrát si takovou soutěž, jakou je Evropská liga," řekl Jakub Chleboun, jenž ve svém prvním zahraničním angažmá odehrál skvělý rok.

„V Uralsku jsem strávil celou sezonu, jako nováček jsme skončili osmí. Většinu sezony jsme hráli kolem pátého šestého místa, ale konec už nebyl tak dobrý. Přesto hodnocení vyzní kladně, bez problémů jsme se vyhnuli boji o záchranu. Osobně se mi také dařilo, odehrál jsem všechny zápasy, vstřelil jsem i pár gólů. A když se o mě zajímá Pavlodar, tak bych rád v Kazachstánu pokračoval a na svoje výkony navázal," nezastírá Chleboun.

Případným odchodem do Pavlodaru by si polepšil. Irtyš je pětinásobným mistrem Kazachstánu, letos skončil v tabulce druhý za Šachtarem Karaganda. Kazašská Premier League se hraje systémem jaro podzim a Pavlodar bude v příští sezoně hrát Evropskou ligu.

„Působí tam další český hráč Štěpán Kučera, mluvili jsme spolu, říkal mi, že trenér má o mě zájem. Vše je teprve na začátku, je to otevřené," uvedl fotbalový obránce.

Hlavní slovo v případném odchodu Chlebouna bude mít generální ředitel hradeckého klubu Richard Jukl, který  chce mít vysokého stopera pro jaro ve svém kádru.

„Věřím, že do konce tohoto týdne si s panem Juklem sedneme a vyřešíme to. Teď  ale nedokážu říct, jak to všechno dopadne. Znovu opakuji, preferuji zahraničí, zvlášť po tom, jak se mi v Uralsku dařilo. Mohlo to také dopadnout jinak, nemuselo se mi dařit a mohl jsem se vrátit s nepořízenou. Teď  bych toho rád využil, dostal jsem nabídku a rád si tam ještě zahrál," má jasno Chleboun, který i z dalekých končin sledoval výsledky Hradce.

„Viděl jsem dva zápasy, na Spartě (0:1) a doma se Slavií (3:2). Musím říci, že tým není špatný, ale pokud můžu mluvit z pohledu hradeckého týmu, tak jako každý rok doplácíme na neproměněné šance, což potom stojí body. Na góly se nadřeme, ať to bylo za trenéra Kotala, nebo nyní za kouče Plíška. Chce to zvednout efektivitu, protože jinak mužstvo má na to, aby hrálo ve středu tabulky," soudí Jakub Chleboun.