Poprvé v přípravě se tým trenérů Pavla Jirouska a Pavla Matějky představil před vlastními fanoušky, když vyzval pro změnu nováčka ČFL. Chrudimští během generálky protočili celý široký kádr s cílem vyzkoušet řadu taktických variant.

„Zápas jsme nebrali jako generálku na ligu, ale jen jako možnost vyzkoušet a vylepšit souhru hráčů či celých řad,“ popsal podstatu posledního přípravného utkání kouč Pavel Jirousek.

V prvním poločase se na trávníku objevila řada nováčků a hráčů širšího kádru, po výsledkové stránce přesto mohla panovat spokojenost. Střelecký účet otevřel úderem 20. minuty Jakub Šípek, který přišel na hostování z Hradce a měl by se v sezoně řadit k střeleckým tahounům mužstva. Góly si od něj slibuje i sám trenér Jirousek: „Jakub Šípek pro nás znamená větší konkurenci v útočných řadách.Je to mladý hráč se zkušenostmi z nejvyšší soutěže, který zde může restartovat dobře rozjetou kariéru.“

Po přestávce se do hry dostali pilíře loňského třetiligového mistra, kteří by měli hrát prim i v lize. Zásluhou Ondřeje Kesnera Chrudim stvrdila vítězství v 78. minutě a zakončila přípravné období bez jediné porážky. I přes kvalitní výsledky trenéři zmírňují nadšení. „Během přípravy je každý tým v jiném rozpoložení a střídá velké množství hráčů. Z toho důvodu pro mě výsledky nejsou vypovídající,“ varuje dlouholetý trenér Pavel Jirousek.

„Utkali jsme se s velmi kvalitním soupeřem. Bylo vidět, že obě mužstva jsou v různé části přípravy. My jsme navíc nastoupili bez pěti hráčů, přesto jsme v prvním poločase podali dobrý výkon. Chrudim se dostala do vedení po naší chybě v defenzivě. Po přestávce už nás domácí zatlačili a vstřelili druhý gól,“ uvedl živanický asistent trenéra Jaroslav Kratochvíl.

Chrudim vstoupí do druhé ligy v neděli 22. července na hřišti Viktorie Žižkov (10.15).

MFK CHRUDIM – SOKOL ŽIVANICE 2:0 (1:0). Branky: 20. Šípek, 78. Kesner. Chrudim: Mrázek, Zíma – Hlavsa, Krištof, Dostálek, Froněk, Langr, Stránský, Sulík, Vašulín, Drahoš, Rybička, Řezníček, Kesner, Díl, Mastík, Sixta, Šípek, Krčál, Kopecký. Živanice: Hrnčíř (46. Volšík) – Petrus (60. O. Novotný), Košťál (46. Zdeňka), Motyčka, Polák – Kakrda (46. F. Pánek), Buriánek, Ujec (60. Gašpar), Staněk, Hundák (60. Chocholatý) – Štěpánek (46. D. Pánek).

Petr Dejnožka