Krajský přebor

Jičín – Libčany 1:1

Miloš Koblížek, trenér Libčan: „Velká marodka nám přichystala určité potíže se sestavou. Do utkání jsme vstupovali s pokorou a cílem neopakovat naše velké chyby. Domácí praktikovali dlouhé nakopávané míče, se kterými si naše defenziva poradila. Trochu šťastnou vedoucí branku vstřelil Libřický. Domácí vyrovnali po pěkné kombinaci. V závěru odmítl strhnout vítězství na naši stranu Ujec díky malému důrazu při dorážce. A tak se nakonec zrodila plichta, kterou bereme. Náš výkon byl tentokrát o poznání lepší než minulý týden, mužstvo chválím. Řehounek, Mádlo a Adlaf svými výkony mile překvapili. Do rámce utkání zapadla i přesná trojice rozhodčích."

Jaroměř – Olympia Hradec 2:1

František Bárta, sekretář Olympie: „Za trvalého deště a na podmáčeném terénu se naše mužstvo nepředstavilo v Jaroměři ve špatném světle a to i přesto, že nám chyběli tři hráči, které jsou v trestu. První poločas jsme zaslouženě vyhráli 1:0, když jsme ještě neproměnili dvě tutovky. Po přestávce se obraz hry změnil a to zejména poté, co jsme dostali dva hloupé góly. Následně byl vyloučen domácí gólman a náš Hruška. V závěrečné dvacetiminutovce jsme bohužel nebyli schopni vážně ohrozit domácí branku a tak všechny body nakonec zůstaly v Jaroměři. Snad se počasí umoudří a v podzimní derniéře, kdy v neděli od 10.15 hodin hostíme Kratonohy, našim věrným divákům ukážeme, že fotbal opravdu umíme."

Červený Kostelec – Slavia Hradec 2:1

Josef Pleskot, trenér Slavie: „Utkání se hrálo za stálého deště. Ve 3. minutě se domácí ujali vedení, ale do konce poločasu jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry. Červený Kostelec byl pod tlakem, naše tři vyložené příležitosti ovšem gólem neskončily. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce. Nadále byla aktivita na kopačkách našich hráčů, ale bohužel jsme vstřelili jediný gól až v 90. minutě. Domácí, kteří bojovali ze všech sil, dali druhý gól po autovém vhazování a v tomto zápase vytěžili opravdu z minima maximum. Co je nám platné, že hrajeme hezký fotbal, když nemáme ani bod. Místní diváci nás chválili."

Nový Bydžov – Dobruška 5:1

Michal Stříž, trenér Nového Bydžova: „Předvedli jsme nejlepší výkon podzimní části. Hráli jsme pohledný kombinační fotbal s velkou řadou brankových příležitostí. Bohužel byl to z naší strany i festival zahozených šancí a tak se skóre zastavilo „jen" na pěti brankách."

Kratonohy – Chlumec nad Cidlinou 0:0

Karel Vítek, trenér Kratonoh: „Od úvodu bylo vidět, že Chlumec si přijel pro bod a také si ho zaslouženě odvezl. Soupeř zahustil střed a hrál pouze na jednoho útočníka. První velkou šanci jsme měli my, ale zakončení bylo nedůrazné. Poté jsme soupeři chybnou rozehrávkou namazali do megašance, ale náš gólman hostujícího útočníka vychytal. Kromě našich dvou střel na bránu se v první půli hrálo již bez šancí za naší územní převahy. Hosté však dobře organizovaně bránili. Do druhé části jsme udělali dvě změny v sestavě s cílem posílit ofenzivu, ale obraz hry se moc nezměnil. Sice jsme trefili po pěkné kombinaci hlavou tyč a možná mohli kopat alespoň jednu penaltu po zákrocích na Veverku a Hamáka, ale do dalších šancí nás hosté již nepustili. Sami naopak mohli po jednom z brejků rozhodnout, avšak i jejich zakončení bylo nedůrazné. Jediné, co nás může těšit, je nula na kontě obdržených branek. Na výhru to tentokrát nebylo, soupeř si prohrát nezasloužil."

Martin Firbacher, trenér Chlumce: „Pro nás je to cenná, ale naprosto zasloužená remíza. Proti zkušenému domácímu týmu jsme se prezentovali solidním výkonem. Vytvořili si tři velké šance, při kterých Kratonohy podržel výtečný brankář Kuba Vaníček. Nám naopak pomohla jednou tyč naší svatyně. V posledních deseti minutách jsme kopali řadu standardek, z nichž vznikaly závary, ale nic jsme do sítě nedotlačili. Jsem rád za první čisté konto v sezoně a za výtečný debut Jirky Myšky v krajském přeboru. Pochvala patří celému kolektivu."

I. A třída

Třebeš – Stará Paka 4:0

Třebeš: Heřman – Zbořil, Farkaš, Štěrba, Bielčík – Sochor (71. Vlach), Heglas (60. Krykorka), Štajer, Majer (71. Jošt) – Vlkanova (60. Rychtár), Zeman.

Petr Mrkvička, trenér Třebše: „Hosté nastoupili jen v deseti a tak bylo jasné, že čím dříve vstřelíme první branku, tím budeme mít utkání jednodušší. To nám umožnil hostující gólman už ve 13. minutě, neboť po jeho chybě to měl útočník Vlkanova již snadné. Do přestávky se stejný hráč trefil ještě dvakrát a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ve druhé půli jsme skórovali pouze z penalty. Žádné další šance jsme nebyli schopni proměnit. Pro nás to jsou tři důležité body. Je pro mě nepochopitelné, že v soutěži, jakou je I. A třída, může soupeř přijet jen s deseti hráči."

Nový Hradec – Černilov 2:1

Nový Hradec: Martinovský – Vopálka, Kašpar, Kotouček – Páter (83. Olšák), Šmíd, Jarotek, Linder – Šimerda (75. David), M. Jindra (84. Neppl), Kolář. Černilov: Cejnar – Schwarzer, Urban (52. Bůžek), Hrubý, Zumr – Šrámek, Charous, Hubička, Štěnička (61. Hrtánek) – P. Ježek, K. Hlína.

Zdeněk Karanský, trenér Nového Hradce: „Byl to pro nás velice těžký zápas. Dostali jsme se sice do dvoubrankového vedení, ale v závěru poločasu přišlo naprosto zbytečné vyloučení Kašpara. Po přestávce měl Černilov optickou převahu, ale naštěstí se mu podařilo vstřelit jen jeden gól. Moji svěřenci i v oslabení příkladně bojovali a doslova vydřeli tři body. Jsou pro nás velmi cenné. Nyní se však již musíme připravit na sobotní poslední podzimní zápas, v němž přivítáme na našem hřišti Třebeš."

Petr Benák, asistent trenéra Černilova: „Přestože jsme padesát minut hráli přesilovku, tak se nám nepodařilo na Novém Hradci bodovat. V naší hře byla spousta chyb. Na druhou stranu jsme několik nadějných akcí nedotáhli do gólového konce. Výjimkou byla branka Kamila Hlíny, ale nakonec to bylo málo."

Kunčice – Častolovice 3:2

Kunčice: O. Vítek – Šolc, J. Pechar, Hrabík – P. Vítek (90. P. Pechar), Rohlíček, Hůlka, Šulc – Bína (54. Žahourek), Doležal, Brzek (90. Charvát).

Petr Hypius, trenér Kunčic: „Chtěli jsme odčinit debakl z Nového Města, ale hráčům podvědomí, že musí zvítězit, svazovalo nohy. Soupeř hrál v první půli bojovně a obětavě. Žádný balon pro něj nebyl ztracen. Do druhé části jsme nastoupili s odhodláním výsledek otočit, neboť jsme prohrávali 1:2. Soupeře jsme dostali pod tlak, ale stejně jako v předešlých zápasech, tak i tentokrát jsme nedokázali proměnit šance. Aktivní byl v tomto zápase Aleš Hůlka, který byl nejlepším hráčem na hřišti. Jeho střelecké pokusy však bohužel končily vedle hostující branky. Pak vzal osud zápasu do svých rukou nejzkušenější hráč Doležal a dvěma úspěšnými trestnými kopy dotáhl naše mužstvo k vítězství. Myslím si, že za druhý poločas jsme si ho zasloužili. I když se nám herně nedařilo, díky velké bojovnosti a nasazení ve druhé půli kluci vydřeli tři body."

Kostelec nad Orlicí – Roudnice 1:1

Roudnice: Tomek – Vlnas, Židík, Mikan – Vlasák, Pajgrt, Pejchal (75. Koutník), Jan Koblížek, Jakub Krejcar – V. Bednář (70. M. Koudelka), Kmoníček.

Vladislav Koudelka, trenér Roudnice: „Zápas jsme mohli rozhodnout v úvodní dvacetiminutovce, kdy jsme si vytvořili čtyři gólovky, ale proměnili jsme pouze jednu. Domácí vyrovnali do přestávky po náhodné střele. Druhá půle byla vyrovnaná, další gól už nepadl. Přesto si myslím, že jsme dva body ztratili, ale nedá se nic dělat. Domácí ve druhé půli bojovali a bylo znát, že nechtějí prohrát. Oběma mužstvům chybělo několik hráčů základní sestavy, ale to se ve fotbale stává. My jsme měli v koncovce zachovat chladnou hlavu a své možnosti ke skórování vyřešit lépe."

Třebechovice pod Orebem – Dvůr Králové B 3:1

Třebechovice: Rolejček – M. Horák, Pokorný, D. vích – Čapek (57. Hruška), Kolínek, Lochman, T. Lukášek (70. M. Lukášek) – Kyral, M. Bíl, A. Horák (60. M. Vích).

Roman Kyral, hrající trenér Třebechovic: „Na velmi dobře připraveném hřišti jsme byli po celých devadesát minut lepší a zaslouženě jsme zvítězili. Mému asistentovi Jindrovi Václavkovi se povedlo střídání, neboť nastoupili do hry Hruška s Michalem Víchem a oba skórovali."

Vysoká nad Labmem – Vrchlabí 3:0

Vysoká: Menšl – Vicany, Šulc, Camacho Del Pino, J. Píša – Kalaš, Haken, Samek (74. Kafka), L. Dvořák (46. P. Kulhánek) – Starý, Hejzlar (71. Jarkovský).

Miroslav Píša st., vedoucí mužstva Vysoké: „Trenér Samek hráčům před zápasem tloukl do hlavy, že po sérii výborných výsledků nesmí dojít k podcenění soupeře. Jeho slova zabrala a tato obligátní „nemoc" se nedostavila. Po dvou neproměněných superšancích, kdy jsme míč nedotlačili do prázdné branky, jsme nakonec udeřili do poločasu třikrát a bylo hotovo. Druhá půle již byla vyrovnaná se spoustou soubojů. Na konci zápasu mne potěšili hned dvě věci – nula na kontě gólmana Menšla a střelecká produktivita stopera Camacha Del Pina, která nyní čítá tři zápasy, tři branky."   (js, pt)