Pohodové vítězství, co říkáte?
Měli jsme z nich respekt, protože na začátku sezony měli hodně dobrou sérii, byli první v tabulce. Jsem rád, že jsme vyhráli. Po remíze ve Vlašimi je to pro nás hodně důležité.

Úvodní půlhodina nebyla ale ideální. Podepsala se na výkonu absence Marka Kuliče?
Kulda je bezvadný fotbalista, který by chyběl každému mužstvu. Má záblesky geniality jako málokdo. V úvodu bylo znát, že tam není. Nedařilo se nám a on byl vždycky ten, který si i ve srabu chodil pro míče a nebál se hrát. Přesto si myslím, že jsme se s tím vypořádali a dokázali si, že dokážeme vítězit i bez něj.

A jste zase zpátky na vítězné vlně.
Hlavně doma musíme vyhrávat. Strašně moc jsme chtěli Frýdek porazit a navázat na předešlou úspěšnou sérii. Když budeme hrát takto dál, body ztrácet nebudeme.

Je bonusem návrat na první místo v tabulce?
Je to super pocit. O porážce Karviné jsme věděli, byla to motivace. Na druhou stranu je to i nevýhoda, protože soupeři k nám jezdí s větším respektem, zalezou dozadu a nám nezbývá nic jiného, než dobývat. Když ale chceme postoupit o level výš, tak si s tím musíme poradit.

Popáté v řadě jste nastoupil v základní sestavě. Vážíte si důvěry kouče Prokopce?
Moc. V týdnu jsem měl zdravotní komplikace a trénoval až od půlky týdne. I tak mě tam trenér dal. Snad jsem se mu za ten risk ovděčil gólem, i když to mohlo být samozřejmě ještě lepší. Třeba mi to pomůže k tomu, abych hrál i příště. Konkurence na místech krajních záložníků je v Hradci veliká. Nemám nic jistého.

Ale když budete střílet branky, strach mít nemusíte, ne?
Dostal jsem parádní nahrávku od Šísi (Šislera), šel jsem ze strany na gólmana. Původně jsem ho chtěl obstřelit, ale pak jsem se díval, že má místo na přední tyči. Trefil jsem to dobře. Snad to nebyl poslední gól. (směje se)

Hodnocení hráčů po zápase s Frýdkem-Místkem (3:0)

Fotbalová národní liga: FC Hradec Králové - MFK Frýdek-Místek.Jiří Lindr - 6: Tohle je přesně jeho práce. V pravý čas vytáhnout skvělý zákrok jako proti Proškovi.

Marek Plašil - 5: Minule ve Vlašimi mohl vstřelit hattrick, do gólové šance  se dostal i nyní. Hlavou mířil ale těsně vedle.

Adrian Rolko - 7: To je lídr! Už v první minutě skluzem obral o míč Proška, vyhrál snad všechny souboje, nahrál na branku Vaněčkovi.

Róbert Pillár - 6: Nevěděl si rady s rozehrávkou, několikrát poslal dlouhý balón do země nikoho.

Jiří Poděbradský - 5: Čekala se od něj větší podpora ofenzivy, má ji v krvi. Zadák se ale držel zpátky, obranné úkoly si splnil v pohodě.

Jan Shejbal - 5: Zase v základu, zase gól. Z kluka s kouzelnou levačkou se klube budoucí hvězda.

Jiří Janoušek - 5: Už odehrál lepší partie. V prvním poločase se hledal, v druhém pro zranění střídal.

Jan Šisler - 4: Vrátil se do středu zálohy, ale v úvodu kazil. Až postupem času šlapal na plyn, vrcholem byl gólový pas na Shejbala.

Jaroslav Zelený - 5: Levá strana byla nevýrazná především díky němu. Měl by být dravější, sebevědomější. Vždyť už ukázal, že fotbal umí.

David Vaněček - 6: Je třeba ho oslavovat za další vstřelenou branku, už jedenáctou, ale zároveň pokárat za hloupě zahozené sólo.

Petr Schwarz - 5: Kuliče nahradit v jeho současné fazoně nemohl, ale dost se o to snažil.

Nehodnoceni: Hochmeister, Malinský, Dvořák.

Stupnice: 10 nejlepší, 1 nejhorší.