„Hosté využili reprezentační pauzy a výrazně posílili o druholigové hráče, což se projevilo na herním projevu," řekl Václav Pišta, kouč Kratonoh.

To byla baterie: Jeřábek, Pospíšil, Čiernik, Mužík, Shejbal, Fusek, Huf. Členové užšího i širšího kádru pardubického áčka prostě museli vyhrát… Už jen proto, že v týmu Kratonoh je hned osm bývalých Pardubáků.

Skalp lídra. Trutnov na jaře šlape
Trutnovský tým nabral v jarní části skvělou formu, všechny tři zápasy vyhrál a uniká z pásma sestupu, ale těžká šichta ho ještě čeká. Pokud však bude hrát jako v tomto kole, kdy si vyšlápl na vedoucí Ústí nad Orlicí (2:0), měl by se na konci soutěže radovat ze záchrany. Na snímku s míčem domácí Petr Holubec v obležení ústeckých hráčů.

Ve 24. minutě domácí zazdili roh a rychlý brejk zakončil zblízka Mužík. Před přestávkou zabubnoval na břevno Huf a rovněž po přestávce měli více příležitostí hosté. Tu největší, kdo jiný než Huf.

„Po vedoucí brance jsme druhou nepřidali, i když šance jsme na to měli. No a tím jsme si celý zápas výrazně zkomplikovali," míní pardubický trenér František Kovárník.

Ano, v 77. minutě byl při rohu Kratonoh Kejmarem za ruku stažen gólman Hrnčíř a pro Tulacha nebyl problém srovnat. Jenže v 88. minutě aktivní Huf dotlačil míč do sítě.

„Naštěstí jsme se nenechali sporným gólem vykolejit a v závěru převážili misky vah na naši stranu," raduje se Kovárník.

Jak viděli trenéři zápasy uplynulého kola

Trutnov - Ústí nad Orlicí 2:0

Miloš Dvořák, trenér MFK Trutnov: „Hráli jsme perfektně organizovaně a soupeře až na jednu výjimku k ničemu nepustili. Vyšly nám standardní situace. Máme na jaře tři výhry, stále ale musíme hrát zápas od zápasu. Zatím jsme do jara pouze dobře vykročili."

Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskry Ústí nad Orlicí: „Bohužel, v tomto utkání jsme od začátku tahali za kratší konec. Soupeř dokonale využil svého domácího prostředí, byl ve všech směrech lepším mužstvem a zaslouženě zvítězil. V neděli jsme na bodový zisk neměli."

Vysoké Mýto - Náchod 5:0

Roman Oliva, trenér SK Vysoké Mýto: „Začátek nám úplně nevyšel, ale postupně jsme měli zápas pod kontrolou. Škoda dalších neproměněných šancí."

Ondřej Szabo, trenér FK Náchod: „Do 30. minuty jsme plnili to, co jsme si řekli, bohužel pak jsme do poločasu třikrát inkasovali a bylo po zápase."

Živanice - Čáslav 0:1

Milan Ujec, trenér Sokola Živanice: „Ve vyrovnaném utkání měli více štěstí hosté, my jsme neproměnili ani penaltu. Kromě této ve fotbale asi největší příležitosti jsme si vypracovali řadu dobrých šancí. Tři by se daly označit jako tutové. Čáslav rozhodla o své výhře střelou Vančury. Na jaře se nám nedaří v koncovce."

Letohrad - Turnov 0:1

Jiří Valta, trenér FK Letohrad: „S výsledkem jsem nespokojen. Věděli jsme, že Turnov je nebezpečnější venku než doma. V první půli jsme odehráli kvalitní part, hráčům nemohu upřít nasazení. Ve druhé půli jsme v tom pokračovali. Celý zápas ovlivnila hrubá chyba, ze které jsme inkasovali. Poté už to byla křeč."

Kratonohy - Pardubice B 1:2

Václav Pišta, trenér FK Kratonohy: „Pardubičtí měli mírnou převahu. Ve druhé půli jsme zvýšili aktivitu a vyrovnali, ale v závěru vyšel hostům roh a bylo zle."

František Kovárník, trenér FK Pardubice B: „Výhru jsme si zasloužili. Domácí ale k zápasu přistoupili velmi zodpovědně a cestu za třemi body nám ztížili."

Kolín - Dvůr Králové 2:0

Pavel Matějka, trenér TJ Dvůr Králové n. L.: „Do utkání jsme vstoupili dobře a je velká škoda, že se nám nepodařilo proměnit alespoň jednu ze dvou příležitostí Kruliše. Po zbytek zápasu jsme se nedokázali vyrovnat s agresivitou soupeře, která byla na hraně fair-play. Vítězství Kolína je ale zasloužené."

Příští program

Divize C: 16. kolo, středa 29. března, 16.30: Vysoké Mýto – Chrastava. 19. kolo – sobota 1. dubna, 10.15: K. Hora – Vysoké Mýto, 16.30: Kratonohy – Kolín, Ústí nad Orlicí – Přední Kopanina, Náchod – Letohrad. Neděle 2. dubna, 16.30: Turnov – Ostrá, Čáslav – Trutnov, Pardubice B – Živanice, Chrastava – Dvůr Králové.

ČFL: 21. kolo – sobota 1. dubna, 10.15: Olympia Hradec Králové – Benátky n. J., 16.30: Dobrovice – Chrudim. Neděle 2. dubna, 10.15: Převýšov – Králův Dvůr.

ČFL a divize C

Hvězdy kola

1. Karel Piták (Olympia HK): V rozmezí 14. a 42. minuty si vzal třikrát slovo a díky jeho hattricku to bylo 3:0.

2. Michal Vyhnánek (Trutnov): Životní trefa? Možná ano. V každém případě šlo o vůbec první divizní gól.

3. Pavel Štěpánek (V. Mýto): Čišela z něj energie, byl aktivní. Po pěkné akci vstřelil druhou branku.

Vítěz kola

MFK Trutnov: To je jízda. Za celý podzim trutnovští hráči nasbírali pouhých 13 bodů. Na jaře jich mají za tři kola devět!

Smolař kola

Sokol Živanice: Netrefili opuštěnou bránu, shořeli na gólmanu Kubátovi a Herzán nedal deset minut před koncem penaltu.

Střípky a zajímavosti

ČFL: Piták stihl hattrick za 28 minut! Dařilo se i Převýšovským

Karel Piták.Zdroj: František BártaHradec Králové - Víkendové kolo České fotbalové ligy bylo ve znamení hattricku Karla Pitáka (na malém snímku) z Olympie. Tomu na něj stačilo 28 minut. Po jeho třech trefách Hradečtí vedli 3:0. Nakonec „šavle" vyhrály s Vyšehradem 5:1. Dařilo se také Převýšovu, který si pro tři body dojel na trávník Hořovicka, kde zvítězil 2:1. Našlápnuto k výhře měla i Chrudim, která vedla s Domažlicemi 2:0, ale nezvládla závěr zápasu i následný penaltový rozstřel a tak se musela spokojit jen s jedním bodem.

Divize C: Ústí zaváhalo, Vysoké Mýto zbystřilo. Bude to boj

Vysoké Mýto - Zápletka je na světě. Vedoucí celek tabulky z Ústí nad Orlicí nechal všechny body na půdě zachraňujícího se Trutnova a Vysoké Mýto zbystřilo. Má šanci se dotáhnout. Sobotní kanonádou do sítě posledního Náchoda se hráči navnadili na správnou notu. Orchestr fungoval. Další koncert jej čeká už zítra, kdy čeká na tým první dohrávka proti Chrastavě (16.30). Pokud připíše tři body, ztrátu na lídra zkrátí o další kus. A na to vemte jed, že Mýto si zuby na první příčku brousí. V záloze má ještě dohrávku v Turnově. Leccos může naznačit i datum 8. dubna, kdy Mýto hostí právě Ústí.

Divize C: Náchod se pomalu potápí, nejblíže má aktuálně Chrastavu

Náchod - Budíček nepřišel a místo něj se konal další debakl. Před týdnem divizní fotbalisté Náchoda prohráli doma s Přední Kopaninou vysoko 1:6, o tomto víkendu si pak dojeli pro „bůra" do Vysokého Mýta. Situaci Náchodu navíc vůbec neulehčují celky, s nimiž byli svěřenci trenéra Szaba po podzimu namočeni v sestupovém bahně. Trutnov už dokázal na jaře třikrát vyhrát a šplhá tabulkou strmě vzhůru, Přední Kopanině se to povedlo dvakrát. Aktuálně nejblíže je Náchodu předposlední Chrastava, i ta má ale před Náchodem sedmibodový polštář a zápas k dobru.