NE 10.15: FC Hradec Králové B (5. místo, 42 bodů) – SK Union Čelákovice (11. místo, 30 bodů).

Velká spokojenost panovala v řadách „votroků“ po minulém utkání na půdě pardubické Tesly. „V týmu je psychická pohoda. To utkání se nám povedlo. Ovšem kdybychom zítřejší zápas s Čelákovicemi nezvládli, byl by zisk tří bodů z Tesly znehodnocen,“ myslí si trenér Martin Barbarič.

Hradečtí svému soupeři uštědřili nejtěsnějším vítězstvím 1:0 první jarní porážku. Daniel Zinke byl teprve třetím hráčem, který v této části překonal pardubického brankáře.

Papírově jednodušší zápas čeká Barbaričovy svěřence proti Čelákovicím. O motivaci budou mít rozhodně postaráno. Svému soupeři na podzim podlehli 0:2.
„V tom utkání jsme nebyli horším týmem. Jen jsme nedokázali proměnit šance, které jsme si vytvořili. Doufám, že hráčům aktuální forma vydrží a soupeře porazíme,“ říká kouč „votroků“.

Středočeši se však dostali do výsledkové krize. Tři poslední utkání prohráli, přičemž všechny body nechali i suverénně posledním Předměřicím. V šesti předcházejících duelech se z vítězství radovali pouze jednou. Nic však nebrání tomu, aby se pokusili tuto nelichotivou bilanci napravit v Hradci.

NE 10.15: SK Převýšov (9. místo, 33 bodů) – AFK Chrudim (8. místo, 36 bodů).

Bitva sousedů v tabulce čeká zítra dopoledne převýšovské fotbalisty. A právě výhoda domácího prostředí by pro ně mohla být značnou výhodou. Chrudim totiž v posledních zápasech na hřištích soupeřů tápe. Naposledy na cizí půdě zvítězila v 18. kole 1:0 v Čelákovicích.

Na středočeský celek mají dobré vzpomínky i v Převýšově. V minulém kole na jeho půdě zvítězili Pilného svěřenci 3:1 a výrazně si vylepšili situaci v tabulce. To, že by tým v závěrečných kolech ještě musel výrazně bojovat o záchranu v divizní soutěži, si v Převýšově nepřipouštějí. Přes to všechno se dá očekávat vyrovnaná bitva, ve které budou rozhodovat drobnosti. Ani první vzájemný duel v podzimní části toho moc nenapověděl. Utkání skončilo bezbrankovou remízou.

NE 17.00: FK Trutnov (14. místo, 25 bodů) – TJ Slavoj Předměřice nad Labem (16. místo, 6 bodů).

Dva zápasy, sedmnáct inkasovaných branek. Taková je bilance fotbalistů Předměřic za uplynulé dva týdny. Zároveň je tento fakt strašákem pro celý tým. Toho si je vědom i trenér Slavoje František Mikolanda.
„Je to přesně tak. Ta poslední dvě utkání se nám bohužel vůbec nepovedla, a to z mnoha důvodů,“ říká.

Ačkoliv dlouho dopředu nikdo nepochyboval o tom, že Slavoj zůstane přikován na dně divizní tabulky, tak už i matematická teorie hovoří jasně. Poslední místo je v Předměřicích zpečetěno. To jsou však minimální starosti, které trenéra mohou trápit. V klubu už jsou se sestupem dávno smířeni.

Jiným problémem je lepení sestavy před každým zápasem. V úzkém kádru Slavoje je každá ztráta citelná. V minulém duelu proti Velimi chyběli hned tři hráči základní sestavy. Zaskočit za ně museli dorostenci, kteří již měli svůj zápas odehraný. Tentokrát by však situace v sestavě mohla být příznivější. „Žák i Horák se uzdravili, takže bychom k nedělnímu zápasu měli odjet kompletní. Snad to bude lepší.“ doufá Mikolanda.

Nyní však Předměřice zajíždějí k utkání mužstev ze suterénu tabulky. Trutnov je čtrnáctý a hrozba sestupu se nad krkonoškým celkem očividně vznáší. „V tabulce je jen kousek před námi, takže domácí budou určitě dost nervózní. My bychom chtěli konečně předvést nějaké lepší výkony,“ hlásí předměřický trenér.

Papírově zápas nemá jasného favorita, ale Trutnov jistě bude chtít proti tápajícímu Slavoji získat veledůležité tři body. Jediným úkolem Předměřických nejspíš bude zastavit nekončící lavinu branek ve vlastní síti a pokusit se uhrát pokud možno co nejpřijatelnější výsledek.