Obhájí loňský pohárový triumf Olympia Hradec Králové? Nebo se bude radovat městský rival Slavia? Odpověď se dozvíme ve středu večer. V Jaroměři se od 18 hodin uskuteční finále Poháru Královéhradeckého KFS. Účast na zápase potvrdil i hejtman Lubomír Franc, chybět nebudou ani další hosté.

Očekává se vyrovnané a zajímavé utkání, v případě nerozhodného výsledku se hned zahrávají pokutové kopy.

Cesta do finále
 Olympia Hradec Králové: 1. kolo venku Třebeš 4:1, 2. kolo venku Kratonohy 4:4, na pen. 4:2, čtvrtfinále venku Libčany 1:0, semifinále doma N. Bydžov 3:2.

Slavia Hradec Králové: předkolo venku České Meziříčí 6:1, 1. kolo venku Třebechovice 2:0, 2. kolo doma Týniště 3:3, na pen. 4:3, čtvrtfinále venku Doudleby 3:2, semifinále doma Červený Kostelec 0:0, na pen. 6:5.

„Jdeme do zápasu s cílem obhájit prvenství. Zároveň chceme navázat na nedělní utkání krajského přeboru s Jaroměří. Nejenže jsme vyhráli vysokým výsledkem 7:0, ale produkovali jsme i pěkný fotbal. Bude se jednat o tradiční derby, které mohou rozhodnout i maličkosti," řekl před finálovým duelem František Bárta, vedoucí mužstva hradecké Olympie.

„Předpokládám, že budeme kompletní, byť zranění některých hráčů nedávají tušit, jestli budou schopni odehrát celé utkání," dodal Bárta.

„Budeme to mít těžké. Olympia je kvalitní soupeř, disponuje silným kádrem. V útočné fázi je jedním z nejlepších týmů v kraji. Mistrovské a pohárové duely jsou většinou jiné, ale favoritem je určitě Olympia. My se jí to však budeme snažit co nejvíce znepříjemnit. Rozhodně budeme mít velkou motivaci," pravil Josef Pleskot, kouč Slavie Hradec.

„Měli bychom být v plné síle i se Šmardou, Dernerem a uzdraveným Veselým. Rádi bychom byli důstojným soupeřem a přispěli ke kvalitě zápasu. Na finále se moc těšíme. Je to dobré vyvrcholení sezony, v níž jsme s vlastními hráči udělali další krok dopředu," doplnil Pleskot.

Vítěz utkání obdrží finanční prémii 12 tisíc korun a sud piva Votrok, zároveň si zajistí postup do předkola celostátního poháru.