Po prohře s Mladou Boleslaví přivítali starší dorostenci FC Hradec ve třetím kole nejvyšší fotbalové soutěže na Bavlně celek Bohemians 1905. Ten, kdo v horkém počasí na zápas dorazil, určitě nelitoval. Viděl totiž sedm branek, ale hlavně výbornou hru domácích hráčů.

I. liga dorostu U19:
FC Hradec – Bohemians 1905 6:1 (3:0). Branky: 7. a 55. Bláha, 9. Šnejdr, 34. Sixta, 77. Hannich, 82. Vágner – 50. Trnka. Rozhodčí: Ratajová. Diváci: 100. Hradec: Jehlička – D. Drozd, Zezula, P. Drozd (82. Pluhovský), Kratochvíl – Bönisch, Hannich (78. Ráliš), Sixta (64. Kraják) – Bláha (80. Vágner), Šnejdr (73. Zorvan), Langr.

„Votroci" vstoupili do zápasu s velkou chutí a hned v útoku korunovali svůj tlak dvěma brankami. V 7. min. unikl po levé straně Šnejdr, jeho přesná přihrávka našla před hostující brankou nekrytého Bláhu, pro něhož nebyl problém usměrnit míč do sítě – 1:0. O dvě minuty později zahrával hostující Roth malou domů svému brankáři tak nešťastně, že „namazal" Šnejdrovi a ten pohodlně zvýšil na 2:0.

Domácí fotbalisty dvougólový náskok uklidnil a až do konce poločasu předváděli rychlý kombinační fotbal. „Klokani" chvílemi nevěděli, kam dříve skočit a ve 34. min. inkasovali potřetí, když parádní akci na jeden dotek úspěšně zakončil Sixta – 3:0.

Na nepříznivý stav reagovali hostující trenéři několikanásobným střídáním a v 50. min. po zaváhání domácí obrany snížil Trnka – 3:1.

Svěřenci trenéra Frimmela se však rychle oklepali a v 55. min. znovu udeřili. Na dlouhou přihrávku Hannicha si naběhl Bláha, perfektně zpracoval míč a technickou střelou upravil na 4:1. Až do konce zápasu „votroci" na hřišti kralovali a Pražané byli zralí na ručník. V 77. min. dobře zahranou standardní situaci zúročil Hannich a osm minut před koncem uzavřel brankový účet střídající Vágner – 6:1.

Milan Frimmel, trenér FC Hradec: „Jsem velmi spokojen s výsledkem, počtem nastřílených branek, ale i s předvedenou hrou. Oproti minulému zápasu s Mladou Boleslaví musím tentokrát pochválit všechny hráče za perfektní přístup a nasazení. Věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat. V sobotu od 14.30 hodin hostíme na Bavlně v derby Pardubice."   Jan Skalička