Buldoci Karlovy Vary – FK Náchod–Deštné 3:1

Utkání v Karlových Varech znovu ukázalo, že náchodským fotbalistům umělá tráva nesedí. Úvodní minuty patřily domácím hráčům, hosté se ale postupně dostávali do hry a ve 20. min. Růžička odcentroval na Mergance. Ten pálil pouze do brankáře, ale Moník pohotově dorazil – 0:1. Z vedení se však hosté neradovali příliš dlouho. Běžela 23. min., když skrumáž před Kobosem využil domácí Kotáb k vyrovnání na 1:1.

Nerozhodný výsledek pak vydržel až do poslední minuty první půle; v ní přišla standardní situace a po ostrém centru upravil na poločasových 2:1 domácí Oslovič. Do druhé půle hosté přeskupili hráče a snažili se o vyrovnání. Jenže v době, kdy Náchodští zvedali hlavu, domácí dali z brejku na 3:1.

Od té doby se Karlovy Vary už jen soustředily na hlídání výsledku a čekaly na příležitosti. Hosté se ve zbytku utkání, vyjma Moníkovy hlavičky a Chlebounova trestného kopu, už k ohrožení domácí branky nedostali.

Fakta – branky: 23. a 58. Kotáb, 45. Oslovič – 20. Moník. Rozhodčí: Schröter. ŽK: 1:1. Diváků: 261. Poločas: 2:1.

FC Buldoci Karlovy Vary: Četverík - Nerad, Tichota, Oslovič, Kubice – Hrubý, Janáček (59. Ušák), Pechar (32. Geňo), Vondráček – Čižnár, Kotáb (79. Řezáč). FK Náchod – Deštné: Kobos – Hudec, Kopřiva, Kaplan, Vašata (74. Hubička) – Moník, Chleboun, Havrda (46. Jirman), Nejman (90. Černík) – Růžička, Merganc.

 

FK Kolín – FK OEZ Letohrad 2:2

Sobotní soupeři v prozatímním průběhu soutěže vstřelenými brankami šetřili, což ve vzájemném zápase vzalo za své již během úvodní půlhodiny. Po počáteční oťukávané udeřili hosté. Vaniš vykouzlil dokonalý centr a M. Stejskal hlavou zasáhl dříve než Čižinský – 0:1. Ve 24. minutě se zaradovala hrstka domácích fanoušků: Pacák napřáhl na velkém vápně a od břevna míč skončil za brankovou čarou. Letohradem vyrovnání neotřáslo.

Ve 33. minutě se na hrotu nejlépe orientoval M. Stejskal a přesnou střelou k pravé tyči skóroval v zápase podruhé. V krátké době byl opět na ukazateli vyrovnaný stav. Mach prolétl po levé straně, poslal míč před branku, kde byl nejpohotovější Kocourek a dorážku lovil Kykal ze své sítě.

Ve druhé půli nikdo své příležitosti neproměnil. Největší šanci na rozhodnutí si vybojoval deset minut před koncem letohradský Myšák. Postupoval sám na Čižinského, který však pokus o obstřelení vystihl.

Fakta – branky: 24. Pacák, 36. Kocourek – 17. a 33. M. Stejskal. Rozhodčí: Wencl. ŽK: 0:3. Diváků: 100. Poločas: 2:2. FK Kolín: Čižinský – Šourek, Bakeš, Mach, Kalivoda – Majer Süsser, Svoboda, Pacák (89. Čáp) – Doseděl, Kocourek (82.Štoček).

FK OEZ Letohrad: Kykal – Hynek, Strasmeier, Rompotl, Vaniš – Gerža (65. Myšák), Kuchta, D. Stejskal, Hundák (46. Kempf) – Čada, M. Stejskal (78. Kočí).