Mládežnická fotbalová družstva FC Nový Hradec Králové mají za sebou další zápasy.
STARŠÍ ŽÁCI

Nový Hradec – Převýšov 3:2
Novohradečtí již potřetí za sebou bodovali, přestože to tak dlouho nevypadalo. Vedení se totiž v poslední minutě prvního poločasu ujali hosté a dalších 25 minut branka nepadla. Až deset minut před koncem za domácí vyrovnal Adam Šanda a hned vzápětí přidal druhou branku Karel Jirsák. Když za další čtyři minuty zvýšil opět Šanda vedení domácích na 3:1, zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto. Hosté však nesložili zbraně, v posledních pěti minutách si vypracovali několik šancí a z jedné z nich upravili skóre na konečných 3:2.
MLADŠÍ ŽÁCI - soutěž 7+1

Nový Hradec – N. Bydžov D 1:0
Přes stálou převahu se domácím nedařilo některou z akcí úspěšně zakončit, jejich pokusy vytrvale likvidoval skvěle chytající gólman, a tak nebýt toho, že si hosté v závěru zápasu srazili po rohu míč sami do branky, skončilo by utkání bezbrankovou remízou.

MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

Černilov - Nový Hradec Králové 4:1
(branka Nového Hradce: Dostálová), Předměřice – Nový Hradec Králové 0:5 (Dostálová 2, Dokoupil, Karel, Ludvík), Slavia Hradec Králové – Nový Hradec Králové 1:2 (Dostálová, Ludvík).

K prvnímu jarnímu miniturnaji zajížděl novohradecký tým do Černilova. Pro omlazený celek (pouze dva hráči ročníku 2001 a jedna hráčka ročníku 2000), který se musí vyrovnávat s odchodem podzimního kanonýra Marka Šaňka do FC Hradec, to byly vůbec první venkovní zápasy v novém složení.

A na úvod ho čekal hned jeden z nejtěžších soupeřů – hráči domácího Černilova, kteří svoji převahu dokázali vyjádřit i gólově a zaslouženě vyhráli 4:1. Druhý zápas, s Předměřicemi, byl opakem prvního. Tentokrát bylo více zkušeností na straně Nového Hradce, do listiny střelců se zapsali hned čtyři hráči. Jedním z nich byl i šestiletý Jan Ludvík, pro nějž to byla první trefa v mistrovském zápase.

Na závěr přišel nejdramatičtější duel se Slavií Hradec, která vyšla z podzimního měření sil vítězně. Tentokrát se jí však úspěch zopakovat nepodařilo. Po zápase, ve kterém své spoluhráče v poli podpořil několika vynikajícími zákroky brankář David Gloser, se radovali z nejtěsnějšího vítězství novohradečtí fotbalisté. (dos)