Fotbalisté Hradce Králové a Náchoda míří k divizním soupeřům. Zítřejším tahákem bude start pražské Sparty v Ústí nad Orlicí. Ve Dvoře Králové se měl představit Slovan Liberec. Jenže účastník nejvyšší soutěže požádal o přeložení zápasu na 16. září. Důvodem bylo povolání čtyř hráčů do reprezentační jedenadvacítky. Všechna dnešní utkání mají výkop v 17 hodin.

Živanice – Mladá Boleslav

Pardubický region nemá ligovou soutěž, a tak start prvoligisty v Živanicích láká. Poptávka po vstupenkách nasvědčuje, že by mohla přijít rekordní návštěva.

„Na zápas jsme pochopitelně natěšení, soupeř má v kádru celou řadu zvučných jmen, navíc s Markem Kuličem jsem působil v Lázních Bohdanči. Ač respektujeme sílu soupeře, která vyplývá z faktu, že jde o profesionální tým, tak do utkání půjdeme s tím, hrát svůj fotbal na dva útočníky. Soupeř bude silný v osobních soubojích, je určitě kondičně na výši. Do utkání bychom měli jít kompletní, tedy i s Kaciáněm a Černohubým,“ sděluje živanický kouč Rostislav Macháček.

„Důležité bude nedostat rychlý gól, soupeře bychom chtěli především potrápit, ale jsme realisté. I když v poháru je možné všechno. Na druhou stranu máme úzký kádr, nerad bych v sobotu do České Dubu jel jen s torzem,“ doplnil Macháček

Admira – Hradec Králové

„Votroci“ cestují do Prahy v ideálním rozpoložení. Start do soutěže se jim povedl náramně. Z patnácti možných získali dvanáct bodů.

Naposledy vyzráli v neděli na Viktorii Žižkov (1:0). „Byla by škoda kvalitní výkon nepotvrdit. Na Admiře dostanou příležitost hlavně méně vytížení hráči. Každopádně chceme postoupit. O ničem jiném ani nemůžeme uvažovat,“ hlásil před utkáním hradecký kouč Václav Kotal.

Divizní celek by pro jeho svěřence neměl být velkou překážkou. I když… „Asistent Pavel Matějka sledoval Admiru v akci, o její hře přivezl dobré reference. V neděli porazila Děčín 5:1, což o něčem svědčí. O podcenění nemůže být ani řeč,“ zdůraznil kouč.

Šrámy z duelu se Žižkovem si odnesly opory Černý s Pilařem. Oba zřejmě s týmem k utkání neodcestují.

Kunice – Náchod–Deštné

Bez útočníka Petra Šorfy nastoupí fotbalisté Náchoda k utkání v Kunicích. „Petr určitě nebude k dispozici, což je pro nás velké oslabení. Typově podobného hráče totiž nemáme,“ lituje ztráty svého útočníka náchodský trenér Josef Košátko.

Podle jeho slov mají drobné problémy i někteří další hráči, ale u nich je daleko větší pravděpodobnost účasti v zápase než u Šorfy. „Čeká nás hodně motivační zápas, vždyť na vítěze čeká v dalším kole Sparta Praha,“ má jasno náchodský trenér, který ještě včera dopoledne příliš informací o soupeři neměl. „Nebojte se, reference o soupeři si seženu,“ dodal s úsměvem trenér Košátko. (kp, mr, jma)